Visszajelzés

Összes cikk

2017-06-14

SZURP-NAPLÓ: LEGUTÓBB SZÜLÉS KÖZBEN IZZADTAM LE ENNYIRE

Kiemelt kép

Ez a hét nem telt olyan fényesen, becsúszott egy-két gikszer, ami bojkottálni igyekezett a tornákat. Pedig minden olyan szépen indult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejöttek a képbe Nóri órái is, amihez felkerült egy nyújtás videó. Mosolyra állt a szám rögvest, az elején bejött Saci a képbe. Saci térül-fordul, majd úgy dönt, hogy ő mára eleget szerepelt és távozik. Na ekkor gúvadt ki a szemem, ugyanis ahogy Saci leugrott a székről, mögötte felugrott egy máik Saci. Behalok, ketten vannak! Több videón is felbukkantak, sőt, volt, ahol duplán trollkodtak. Csúcs, nekem nagyon bejön ez a lazaság, tényleg mindig jókedvre derítenek, főleg, mikor nehezen veszem rá magam a tornára.

A héten drága gyermek próbálta bojkottálni az órákat új szokásával, miszerint felkel hajnali 4-kor és 7-ig szemmel láthatóan marha jól érzi magát ébren, csicseregve. Hamar átmentem zombi-üzemmódba és cudar lett a világ, amit a szemeimnek nevezett réseken át próbáltam kémlelni. De ezzel sok mindent nem tudok csinálni, no meg, nézzétek rá: hát lehet haragudni erre a kis cukifejűre?!

Szerencsére négy nap után leszokott a dologról, de ez épp elég volt ahhoz, hogy kínkeservesen, magamat megerőszakolva üljek - vagy épp álljak - neki nap mint nap a tornáknak. Több edzőtársam háromgyerekes anyukaként csinálja a programot. Le a kalappal előttetek, anyukák, nekem emellett az egy mellett is sokszor nehéz összehozni.

Aztán szerdán bejött Nóri Formatornája. Bevallom, kicsit tartottam tőle, nem vagyok az az ugri-bugri típus. Felkaptam a beújított sportcicifixet, a cipőt, karanténba zártam a gyereket - mit tudni merre fogom libbenteni habtestem nyúlványait - és nekifeszültem az órának. Ugrabugráltam rendesen! Legutóbb szülés közben izzadtam le annyira, mint ezen az órán. Már utána éreztem, hogy fáj mindenem, de akkor még kimondottan jól is esett. Később, amikor már a gyerekért kellett hajolgatni, már fel-fel szisszentem az izomláztól.

Valamit azonban elszúrtam, begyulladt a bal mellem, pár órára rá a jobb is. Az elejétől a legnagyobb félelmem volt, hogy nehogy baj legyen majd a tejjel. Aztán Nóri egy videóban - még a legelején - elhessegette a sztereotípiákat és nyugodt lélekkel futottam neki a programnak. Igaza is lett, a tejem pl. több, amióta aktívan mozgok. Szerencsére a kislányom hamar kigyógyított a gyulladásokból, de egy nap torna kimaradt emiatt.

Márpedig ez így nem oké, valamivel kompenzálni kéne, így fogtam a gyereket és babakocsival elsétáltunk anyósom-apósomhoz meg vissza, közben be is vásároltunk. Ez kb. 8 km sétát jelent kisebb-nagyobb szintkülönbségekkel. Drága anyósom alig akarta elhinni, hogy lesétáltunk odáig! Ellátott minket minden földi jóval, hazafelé pedig egy nagy kosár, frissen szedett meggyel indított útnak minket. Csak hogy ne maradjon el aznap sem a „hulla vagyok, de ráveszem magam” érzés, miután maszat elaludt, nekiálltam kimagozni a kapott meggyet, és az éjszaka meggyes piskótát sütöttem. Ennek fő motivációja egy kedves barátnőm volt, akit másnap mentünk látogatni kórházi napjai után végre otthon. Úgy láttam megérte a fáradtságot, örült neki. Gyógyulj meg hamar, Zsuzsi!

Fárasztó hetet zártam, de mindig tanulok valami újat. Most például azt, hogy a sör - természetesen alkoholmentes és kis mennyiség - jó hatással van a tejtermelésre. Így nagy boldogan egy jó pofa (alkoholmentes) sörrel zártam a hetet. Egészségetekre!

SzDóri

Nézd meg SzDóri előző írásait is!

EHETI KEDVENCEIM ÉS SZENVEDÉSEIM

AHOGY A GYEREK LÁTHATJA

BEMUTATKOZIK A GYERÜNK, ANYUKÁM! ÚJ SZURP NAGYKÖVETE, SZDORI