Local Hero Award bagde
compass

Jakus-Kruchió Éva gyógytornász ajánlása

"A program igazán kerek, kiváló szakmai háttérrel rendelkezik, melyet bátran ajánlhattok olyan édesanyáknak, akik nemrégen szültek és mozogni szeretnének. A szakmai stáb, az összetartó csapat, a fokozatosan nehezedő mozgásanyagok, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minél több anyuka zárja sikeresen a 8 hetes programot."

SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ PROGRAM

AJÁNLÁS

Kedves Anyukák!

A SZURP, azaz a Szülés utáni regeneráló program egy hiánypótló lehetőség, mely kiváló alkalom arra, hogy időt szánjunk magunkra, és közben formálódjunk, erősödjünk.

Kisfiam születése után 6 héttel fogalmazódott meg bennem a gondolat: „Újra mozogni szeretnék!” No, de hogyan fogjak neki? Nem lesz-e kevesebb a tej a mozgástól? Hogyan lesz kisebb a hasam?

A szülés utáni mozgás sokszor az otthoni tornára redukálódik: bemelegítés nélkül pár guggolás, felülés, amíg a gyerkőc alszik. Gyógytornászként magamnak összeállított gyakorlatokkal próbálkoztam, de nálam is hamar elszállt a kezdeti lelkesedés. Ekkor jött szembe vele a SZURP, melyről már az elején látszott, hogy igazán átgondolt, jól felépített program, ami ugyanolyan nagy hangsúlyt fektet a medencekörüli izmok erősítésére, a gátizomra, a szétnyílt hasizomra, mint az egész test átmozgatására. Az elméleti videók segítenek egy alap anatómiai tudás megszerzéséhez, ennek köszönhetően, tudjuk, hogy hol kell éreznünk az izommunkát, milyen az a teljes lazítás, vagy hogyan tudjuk álló helyzetben is tartani a hasizmunkat.

A 8 hét letelte után csökkentek a kilók, a körfogatok, nem fájt a hátam, újra éreztem a hasizmomat és bátran vágtam bele egy magasabb erősségű programba, hiszen a biztos alapom már megvolt.

Gyógytornász diplomámat 2010-ben a Szegedi Tudományi Egyetemen szereztem, majd 2011-ben aerobic sportedzői képesítéssel egészítettem ki. Mindig is érdekelt a várandósság alatti mozgás, illetve a szülés utáni lehetőségek, így 2013-ban kismama torna és baba-mama torna oktatói képzést és „Evidence based medicin a medencefenék fizioterápiájában” tanfolyamot végeztem. Érdeklődésem középpontjában mindig a prevenció, a megelőzés állt. Szívügyem a tartásjavítás, a gerincbetegségek megelőzése és a mindennapi mozgások helyes kivitelezésének megéreztetése, melyekre a szülést követően még nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

A Gyerünk Anyukám szülés utáni programjában mindhárom dolog teljesül.

Szakemberként azt gondolom, hogy a Szülés utáni regeneráló egy olyan komplett program, melynek köszönhetően a mozgás újra része lehet az életünknek. Szeretettel ajánlom minden anyukának, aki a szülés után úgy érzi, hogy újra mozogni szeretne… legyen az a szülés 6 hete, vagy több éve. És ne feledjétek a kulcsszó a fokozatosság! Egy szó, mint száz: Gyerünk anyukám!

Jakus-Kruchió Évi

Gyógytornász, aerobic edző