compass

Hasznos kiegészítők otthoni edzéshez

"Ezerszer megmondtam már, hogy a soft ballommal nem szabad focizni!"

"Tedd le a súlyzómat, mert ha ráejted a lábadra, tuti eltörnek a lábujjaid, és én nem rohanok ma ügyeletre senkivel, ma tornázom."

"Mondtam már, hogy a gumiszalag nem játék… és miért csavartad rá a babádra? Micsoda? Múmia??? Na jó, legalább az öcséd nem nyálazta össze!"

A varázslatos gyerekjóga

A jóga egy néhány évtizede kitartóan terjeszkedő mozgásforma, és egyre többen választják ezt az edzésen túl az életüket is formáló filozófiának. Mielőtt azonban belemerülnénk a jóga gyerekeknek szóló részébe, fontos még itt az elején leszögezni, hogy a jóga nem vallás, nincsenek dogmái, sem kötelező érvényű szabályai, sem egyháza, nem is kíván vallás lenni. Többek között ezért van, hogy a gyerekjóga is egyre elterjedtebb, hiszen nem csupán egy mozgásformáról vagy edzés típusról van szó, a gyerekjóga több mint torna, komplex fejlesztés és lélekápolás egyben.

Gyógynövények a mindennapokban - Bodza

Bodzaszörp, bodzapálinka, bodzapezsgő, bodza dzsem, bodzabogyó lekvár, bodza bor, bodza fánk, bodzás üdítőital. De miért is szeretünk mindenbe bodzát rakni amikor szezonja van? És legfőképpen miért jó, ha mindenbe rakunk egy kis bodzát?

Fejedelmi Ezresek - Deák Andrea

Újabb gigászi siker, újabb 1000 pontos eredmény! Fogadjátok szeretettel Deák Andi beszámolóját!

Fejedelmi Ezresek - Barabás Judit

Újabb 1000 pontos eredményt ünnepel a Gyerünk, anyukám! közössége, ismerjétek meg Judit történetét!

Lumbágó, isiász vagy egyszerű derékfájás?

Úgy nőttem fel, hogy az ismeretségi körben sok néninek alkalmanként "lumbágója" volt, a bácsiknak már ritkábban és inkább "isiásza", és egyszer, mindenki meglepetésére, az egyik tizenéves, magas, vékony, ismerősnek is "becsípődött a dereka". Gyerekként nagyon szerettem, ha valaki "Hexenschuss"-ként ("boszorkánylövés") is hivatkozott rá, mert ez olyan rejtélyesen hangzott. Magyarázat gyanánt pedig valami olyasmivel beértem, hogy "ez a derékzsába".

 

Nos, érdemes itt azért egy kicsit rendet tenni: sem a lumbágó, sem az isiász nem diagnózis: nem betegségek nevei. És bár a köznyelvben gyakran keverik, szinonimáikat pedig (legalábbis én így tapasztaltam) össze-vissza használják, valójában két, egymástól némiképp eltérő tünetcsoport elnevezései.

A fáradékonyság okai

Minden ötödik ember küzd a fáradékonysággal, szóval ha ezt érezzük, nem vagyunk vele egyedül. A fáradékonyság hátterében rengeteg ok állhat, többek között krónikus betegségek is, ám ha egyéb tüneteink nincsenek, ha az orvosunk sem talál semmit, akkor máshol kell keresni a probléma okát. Sokszor egészen apró, triviális dolgokban, amik a mindennapi életünkben észrevétlenül elszívják az erőnket.

Fejedelmi Ezresek - Császárné Mucsi Brigitta

Aki a Gyerünk, anyukámmal tornázik, nagy eséllyel találkozott már Brigivel. Legendáruim helyezett, a Baranya megyei csoport egyik háziasszonya és 2020 Online Őrangyala. Most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett, elérte az 1000 tornapontot!

Továbbiak betöltése