Kijelentkezett felhasználó kép

Ők a közösségünk motorjai: a háziasszonyok

Ők a közösségünk motorjai: a háziasszonyok
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

A 8 hetes programjaink közösségeinek legfőbb motorjai azok a tornásznők, akik az éppen aktuális edzéseik mellett azt is vállalják, hogy ebben a 8+2 hétben végig kísérik a velük egy szinten vagy egy műfajban edző társaikat. Ők a háziasszonyaink, vagy cheerleadereink, akiknek a személyisége, a kisugárzása, a motivációi bármelyikünket átlöknek a holtponton. Ebben a cikkben róluk, tőlük mesélünk egy kicsit és nagyon-nagyon hálásan köszönjük nekik, hogy időről időre velünk vannak.

HOL VANNAK A HÁZIASSZONYOK?
Amikor megveszel egy programot, akkor a nehézségi szintednek és/vagy a választott programtípusnak megfelelően bekerülsz egy zárt Facebook csoportba, ahol csupa olyan nő vesz körül, aki azért van ott, amiért te: hogy jól, jobban érezze magát a bőrében. Ebbe a csoportba már a 0., azaz az előszezon hetén beléphetsz, sőt érdemes is belépni, mert ebben az időszakban ugyan még a tornaszőnyeged összegurigatva vár téged, de a felkészülés, a tervezgetés, az ismerkedés már elkezdődik. Ez az a startvonal, ahol a háziasszonyaink már ott vannak veletek, figyelik a bemutatkozásaitokat, segítenek a céljaitok megfogalmazásában és ha kérdésetek van, akkor legjobb tapasztalatuk szerint válaszolnak, vagy behívnak minket, a stábot, hogy jöjjünk és azonnal segítsünk.

A TITKOS KÜLÖNÍTMÉNY: HÍREK ELSŐKÉZBŐL
Ez az első dolog, amit érzékelhettek a háziasszonyoktól, de most elárulom, mi történik előtte a háttérben. A kulisszák mögött ugyanis az van, hogy LK, azaz Lukács Kati minden programkör előtt jóval meghirdeti a Társalgóban, hogy ki szeretne lenni cheerleader. Vannak, akik egy-egy sikeres vagy éppen első programjuk után érzik azt, hogy van energiájuk, kedvük, szeretetük, amit beletennének a csoportba és vannak a notórius visszatérők, akik évente akár többször is örömmel viszik a lendületükkel a csoportot. Aszerint, hogy milyen lesz a csoport, mennyire rutinos vagy éppen csapatjátékra vágyó a háziasszony, egy vagy több háziasszonyt is választunk a csoportokba. És azután elkezdődik a zsizsgés. Minden kör előtt van egy közös esti online hívásunk, ahol Nóri, LK és Dóri is bent vannak a beszélgetésben, mindenki elmeséli a csoportokkal kapcsolatos tapasztalatait, megy egy kis ötletelés és közös gondolkodás. Aztán a következő 8 hétben van egy szupertitkos háziasszony különítmény, akikkel LK általában elsőként osztja meg az új híreinket, hogy ők vihessék el nektek az információkat. Van köztetek egyébként olyan, aki épp ezt szereti a legjobban, ahogy ő fogalmaz, neki az a siker, hogy "jobban belelát a Gyerünk, anyukám! családba, kicsit a kulisszák mögé leshet" velünk.

EZEKET AZ ÉRZÉSEKET ADJA A HÁZIASSZONYKODÁS
Erre a cikkre készülve megkérdeztünk néhány háziasszonyt, hogy nekik, nektek mit jelent a háziasszonykodás. A legtöbben a motivációval kapcsolatos érzéseikről beszéltek, arról, mennyire szeretik figyelni a csapatot, támogatni azokat, akiknek alább hagy a lelkesedésük. Hogy nekik maguknak is motiváló az, hogy másokat támogatnak, így volt már olyan anyukánk, aki egyébként épp egy tornázós mélypontról jött fel azzal, hogy amikor LK jó érzéssel felkérte, hogy ebben a körben ő is legyen háziasszony, akkor elvállalta és ezzel újra stabilan vissza tudott állni a tornaszőnyegre. A másik nagyon fontos érzés, hogy a közösségtől jövő sok-sok pozitív visszajelzés, az, hogy sokan akkor is belekezdenek, amikor a csoport ereje nélkül nem tudtak volna, nos ez visszafelé is tölt, a háziasszonyok sokszor épp ettől kapják az új lendületet, a szeretetet, a hasznosság megélését. 

ITT BARÁTSÁGOK SZÜLETNEK
Azok, akik sokat vannak otthon a babájukkal vagy sok gyerekkel, vagy éppen a folyamatos munka-család-háztartás mókuskerékben kell nap mint nap helyt állniuk, a barátkozás, ismerkedés lehetőségét is kiemelték, hiszen mindannyian hasonló élethelyzetben vagyunk, és jó néhány háziasszony említette, hogy a kapcsolataik, támogató barátságaik mennyivel könnyebben alakultak ki ebben a nehéz és sokszor végtelenül magányos időszakban. De ezen túl a csoport önmaga is sokat jelent minden háziasszonynak, hadd hozzak tőlük néhány idézetet:
❤️ "Egy különleges kihívás volt számomra, valamint egy nagyon jó lehetőség, hogy sok mindenkit megismertem. A babázásból kicsit kiszakított és magam felé is tudtam fordítani a figyelmet. Nagyon büszke voltam rá, hogy kiválasztottatok!"
❤️ "Elég sokat gondoltam rájuk. Törődni akartam velük, mintha az osztályom lennének."
❤️ "Mindig úgy köszönök,hogy Sziasztok Lányok! ❤️ Imádok forspontoskodni, nem rátelepedősen és erőltetetten, hanem (remélem) cukin 😀 Szeretek írni a csoportba, játszani, buzdítani, őszintén beszélgetni. Eddig szerencsém volt és minden csoportban, ahol háziasszony voltam volt oda-vissza kommunikáció."
❤️ "Mint a kotlós és kiscsibéi. Elvannak a kiscsibék is egyedül, de bátorításért mégis a kotlós szárnyai alá futnak. Empátia, kiteljesítő feladat. Van, akit bátorítani kell; van, akit fenékbe rúgni és ha ráéreztem, melyik a helyes, akkor vállon veregetni magam."
❤️ "Ahhoz hasonlítanám, mint régen a suliban a napos vagy az osztályfelelős 😂 Kicsit össze kell tartani a csapatot, így mindenki jobban tud kapcsolódni ☺️"
❤️ "Egy olyan közösséget, ahol rengeteg élethelyzetből érkező nő ugyanazt az élményt keresi (egy safe spacet, ahol nem kell cukormázas instamaminak lenni, ahol lehet őszintén beszélni nem csak a tornáról, hanem lelki dolgokról, izgalmas programokról, hasznos étkezési tippekről) és ugyanaz a célja, hogy egészségesebb és fittebb legyen. Nagyon fontosnak érzem, hogy olyan hangulatot teremtsünk, ahol jól érzi magát a babavárás előtt álló, a konstans kialvatlanságban szenvedő és a munka-család-háztartás bermuda háromszögében utat találni próbáló is. Emellett vannak olyan témák, amit fontosnak tartok előhozni, mert nem lehet elégszer átbeszélni és reflektorfénybe hozni. Pl. Mentális egészség, énidő, munkába visszatérés nehézségei, étkezéssel kapcsolatos tévhitek, önelfogadás."
❤️ "Szívügyem volt, hogy összefogjuk a csapatot, hangulatot teremtsünk, hogy ott legyünk, amikor kellünk. Legyen az bánat vagy öröm:-) A csoport olyan, mint egy nagy család, barátnői klub😊 egy irányba tartunk, hasonló nehézségekbe ütközünk, közösek a sikerélmények."

ÉS A VÉGÉN...
A legtöbben csupa-csupa kedves élményről számoltak be a háziasszonyok közül: van, akinek az volt a legklasszabb, amikor a program végén a többi tornásznő megköszöni a munkáját, van, aki lelki társra talált a csoportban, és van olyan is, akinek az volt a legkedvesebb emléke, amikor az egyik gyerünkanyuka azt mondta, hogy a következő körben azért lett háziasszony, mert ilyen csodás példa volt előtte.
Minden programkör végén mi virtuálisan nagyon-nagyon megölelgetjük a csodás háziasszonyainkat, akik vérmérsékeltük, idejük, habitsuk szerint alakítják a csoportok életét. Mindenkinek jár egy szuper Gyerünk, anyukám! meglepetés, afféle köszönőcsomag tőlünk, és évente néhány alkalommal egy játékos, uzsonnás, barátkozós beszélgetésre el is hívjuk őket, benneteket a a stúdiónkba, hogy személyesen is megköszönjük nektek ezt a csodát, amivel lesz igazán teljes a Gyerünk, anyukám! világunk.

GYERE, PRÓBÁLD KI TE IS!
Ha kedvet kaptál, ha szívesen állnál egyedül vagy többed magaddal egy-egy csoportunk élére a következő programkörben, akkor írj nekünk a szerintem@gyerunkanyukam.hu címre és légy te az egyik következő háziasszonyunk!