Kijelentkezett felhasználó kép

2021 ONLINE ŐRANGYALA: NOVÁK MÁRIA

2021 ONLINE ŐRANGYALA: NOVÁK MÁRIA
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Az Online Őrangyal pályázat keretében idén is kerestük az év motivátor nagyasszonyát! Akitől szárnyra kapunk, akitől jó kedvünk lesz, vagy csak simán jó olvasni a rendszeres posztjait. A rengeteg jelölt közül sajnos csak egy valaki maradhat, aki a 2021-es évben elnyeri ezt a nemes címet -

ő pedig nem más, mint mindenki Marisa, Novák Mária!

A jelölések közül összeszedtünk egy csokorra valót, amelyek hűen bemutatják Maris személyiségét: 

“A napi írásai mindig sarkallnak arra, hogy valami egészségeset egyek.”

“Mert minden posztjából az őszinteség, a humor, és a segítség sugárzik.”

“Maris étrend posztjai mindig bearanyozzák a napomat, leginkább a humora és öniróniája miatt (persze a kaják se rosszak). Ezen kívül mindig mindenkihez van egy-egy jó szava, bíztató sztorija, amit meg is oszt velünk.”

“Aktív FB megosztásai, és különlegesen jó humora feldobja a FB közösségi életet, kedvet hoz a GYA étrendhez.”

“Az étrendes posztjainak köszönhetően én is előfizettem rá. Ugyan, még csak inspirálódom, de szerintem már ez is haladás.”

“Minden posztjából és hozzászólásából árad a jókedv, a viccelődés, a kedvesség. Mindenkihez van egy jó szava. Nagyon motiváló minden megnyilvánulása a csoportokban (a programokéban is) és szerintem a társaság egyik lelke. Ha nem lenne nagyon hiányozna.”

“Rendkívül őszinte, nyílt, szeretetreméltó és jó humorú írásai vannak. Mindig megnevettet. S közben példát mutat, hogyan lehet kisgyerekek mellett túlélni a mindennapokat, értenddel, főzéssel, kirándulással, tornával, stb. Ismeretlenül is nagyra becsülöm.”

“Abszolút győztes nálam, Maris úgy feldobja a napod, mint a legátlagosabb kaját. Ő esendő és szerethető, a hétköznapi élet, anyaság, munka, párkapcsolat csetlés-botlásait olyan sajátos humorral prezentálja, mint Gordon a Wellingtonját, persze, ha ő csinálná a tálalás is ronda lenne, de imádom, hogy tud magán röhögni, úgy mint mi. Nem rajta, vele. És magunkon. Maris for President!”

“Mi az, ha nem őrangyal, aki minden délben főz a vadaknak, ha esik, ha fúj, és ezzel tízezrekben tartja a lelket, hogy ne adják fel?! Akkor sem, ha minden második nap visszaköpi a banda!!!”

“Simán a GYA egyik arca lett. Miatta rendelem meg az étrendet, pár hónap kacérkodás után. Tök béna vagyok a főzéshez és ő a posztjaiban annyira helyesen biztat mindenkit.”

“Minden napom fénypontja az étrend ajánló rengeteg inspiráló és vicces megoldással igazi kedvcsináló és lélekmelengető, mint egy krémleves télen.”

Megkértük Marist is, hogy írjon pár sort az ő "GYA sztorijáról", amit örömmel vállalt az ő sajátosan imádnivaló stílusában: 

"Azt hiszem, kissé talán közléskényszeres vagyok, és az otthon, kisgyerekekkel töltött (kis megszakítással) öt év alatt elég keményen Facebook-függő is lettem. És mint minden bohócnak, nekem is jólesik, ha van közönségem, akire számíthatok.

 

Megkértük Marist is, hogy írjon pár sort az ő "GYA sztorijáról", amit örömmel vállalt az ő sajátosan imádnivaló stílusában

Nem is csoda hát, hogy éppen a legújabb étrendes posztom alatt szépen szaporodó lájkokat számolgattam (na jóó, nem szoktam ilyet), amikor egyszer csak megláttam saját magamról egy fényképet, amit nem én tettem fel. Pislogtam, megnéztem még egyszer: Nóri??? Még mindig nem értettem. Aztán elolvastam a bejegyzést, icipicire gömbölyödött a gyomrom, sírás szorongatta a torkomat, és közben fülig érő szájjal vigyorogtam, miközben Nóri posztja alatt még az enyémnél is gyorsabban szaporodtak a lájkok, de nem bántam. Úristen, én lettem az év Onlájn Őrangyala!

Nem is tudom, mikor kezdődött... Már régóta küszködtem porckorongsérvvel, amikor a gerincspecialista kimondta az ítéletet, hogy valami mozgás kötelező. Életfogytiglan, lehetőség szerint. És akkor megeshet, hogy nem kell megműteni, de nem esküszik meg rá. Fegyelmezett kisdobos vagyok, és bár korábban soha életemben egy dekát se mozogtam, engedelmesen elmentem pilatesezni, és tíz év múlva még mindig pilateseztem, aztán 2017 elején megszületett a lányom. Most akkor hogy fogok pilatesezni? Dagadt is vagyok, a derekam is fáj, és különben is azt mondták, hogy muszáj, de hát itt ez a baba.

Luca barátnőm mondta ki először a varázsszót, hogy "Gyerünk, anyukám!". Egyébként ő is tornázik még mindig, csak nem dumál ennyit, hanem csinálja.

Regisztráltam tehát. Formaszerviz SZURP-ot követett, és állítólag már akkor is igen élénken részt vettem a csoportok életében, és jól éreztem magam, hiszen újra és újra befizettem - idővel egyszer csak a Trimeszterre is -, de bevallom, ez az időszak nagy vonalakban törlődött a memóriámból, főleg miután megszületett a második gyerekem, Milán fiam 2019 őszén.

 

A második gyermekkel várandósan.

Innentől nem volt megállás, pedig nehéz év következett mindenféle értelemben. A gyerekekkel egyébként se túl élénk társadalmi életünk a coviddal még jobban beszűkült, Ketteske macerás kisbaba volt, a maradék két idegszálammal állandóan a neten lógtam, de közben még mindig tornáztam, újrakezdtem a SZURP-ot, és itt már tényleg annyira az aktuális programom Facebook-csoportja volt a kedvenc játszóterem, hogy egyszer csak azon kaptam magam, hogy háziasszony lettem. Ez nagyon jó móka volt, élveztem, motivált, szorgalmasan tornáztam, barátkoztunk, nagyon jó volt mindig a társaság, és együtt meneteltünk szintről szintre, míg én ki nem estem és le nem eresztettem. Egészen a Súlyrakezdőig lépkedtem vissza, de valahogy nehezen ment az újjáépítés, muszáj volt kitalálnom magamnak valamit, ami miatt megint kénytelen vagyok összeszedni magam. Ez lett az önkéntes étrendes sorozatom, amivel eredetileg segítő-támogató-kétségeket eloszlató céljaim voltak, de nem tudom, hogy ezeket sikerült-e betöltenie a rovatnak, vagy végül csak röhögtetés lett belőle, ha az utóbbi, azt se bánom 

 

Maris nem titkolt célja, hogy a bejegyzéseivel vidámságot csempésszen a hétköznapokba.

Tulajdonképpen azt hiszem, egy elég szubjektív naplósorozat lett belőle(m), némi étkezéssel, és sok sztorival a néha vidám, néha fárasztó, néha idegesítő, néha unalmas mindennapjainkról - amelyek természetesen pontosan ugyanolyanok, mint mindenki másnál. 

Nem volt ebben semmi tervszerűség, spontán ötlet volt, és bár azt azért gondoltam, hogy biztos bezsebelhetek érte pár tetsziket meg vicces kommentet, arra álmomban se gondoltam, hogy másoknak is ennyit jelent majd, és ilyen sok mindenki érzi úgy, hogy egy kicsit segítettem neki tekerni a mókuskereket. 

Elég sokat gondolkodtam az elmúlt pár napban, hogy őrangyalként mire szeretném használni az ezzel járó "varázserőmet", és hát megint a saját életemből merítettem inspirációt. Alig egy hónapja mentem vissza dolgozni, vége az itthon töltött kisbabás időszaknak, ami persze visszatekintve már felejthetetlenül varázslatos és idilli. Peeeersze! Csalás! Plasztika! Fotósoppp!!! 

 

Maris iszonyúan tevékeny hétköznapjaival is motivál bennünket.

Most a család, a munka, a torna, az étrend, a hobbi, a pihenés, a házimunka és a mindenmás összeegyeztetése tűnik átugorhatatlanul magas akadálynak. Ja, és az, hogy kordában tartsam az onlájn jelenlétemet. Szervezek, tervezek, felkészülök, jegyzetelek, emlékeztetek, előkészítek, elfáradok, elfelejtem, utálatos vagyok, veszekszem. Azt hiszem, ezzel se vagyok egyedül. Gondoltam, ezt is könnyebb lenne együtt. Van hozzá kedvetek?"

Köszönjük Maris, hogy vidámságot csempészel a mindennapjainkba! Reméljük, hogy a lendületed még sokáig velünk marad és sokakat motiválsz továbbra is, hogy veled (velünk) együtt étrendezzenek. Legyél a "téli krémlevesünk" 2022-ben is és sok sikert kívánunk a céljaid eléréséhez és a családozós-sportolós-főzős egyensúly megtalálásához a munka mellett! 

*****

Ha te is szeretnél egy igazán támogató közösséghez tartozni és közben ráadásul egyre fittebbé válni, böngészd át a Gyerünk, anyukám!  Programválasztóját, ha pedig úgy érzed, hogy segítségre van szükséged a megfelelő program kiválasztásában, írj nekünk bátran a szerintem@gyerunkanyukam.hu e-mail címre!