Kijelentkezett felhasználó kép

Orbán Dóra: a Gyerünk, anyukám! tallini őrangyala

Orbán Dóra: a Gyerünk, anyukám! tallini őrangyala
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Minden évben van valaki, aki a személyiségével, a figyelmével, a Társalgóban és a 8 hetes edzésprogramok zárt csoportjaiban nyújtott támogató jelenlétével az őrangyala a Gyerünk, anyukám! közösségnek. Annak az értékrendnek, amit Kádár-Papp Nóri sok-sok évvel ezelőtt Orbán Katival, a Gyerünk, anyukám! másik alapítójával közösen alkotott meg, aminek a lényege, hogy mi nem csak tornázunk és nem csak anyukák vagyunk, hanem arra hajtunk, hogy együtt menjünk azon az úton, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben, a testünkben, a lelkünkben, és ehhez a napi rutinon túl egy inspiráló közegben töltődhetünk, ahol ítélkezésmentesen és elfogadóan nem szuperanyák, hanem elég jó anyák szeretnénk lenni. 

2022-ben a jumping jackek, a Társalgóba behozott fantasztikus tornavideók, a random megosztott receptek és a megannyi támogató és aktivizáló jó szó Észtországban élő nagykövete, Orbán Dóra lett az őrangyalunk.

IGY KEZDŐDÖTT
"Valamiért szeretem a 2019 júliusi SZURP-tól (Szülés Utáni Regeneráló program - a szerk.) számolni a Gyerünk, anyukám! karrieremet, pedig az igazság az, hogy a kisebbik fiammal a pocakomban már gyűjtöttem pár Trimeszter pontot is. De teljesen mindegy, mert a lényeg ugyanaz, elkezdtem és itt ragadtam. Egyszer egy coachnál csináltam valami tesztet, amiből kiderült, hogy azok közé tartozom, akiknek magasabb az energiaszintje, talán ezért is lehet, hogy nem kell kívülről motivációt találnom a tornára, megy magától, immár 4 éve" - kezdi Orbán Dóra, aki eleinte csak csendesen szemlélődött a Facebook csoportban, miközben szorgalmasan tornázott nap mint nap.

"Ahogy egyre több program került a hátam mögé, úgy lettem egyre aktívabb a Társalgóban is, de elég sok idő kellett, hogy olyan igazi tagnak érezzem magam. Az például egészen tavaly decemberig eszembe se jutott, hogy én is lehetnék egy program háziasszonya, hiszen az mekkora felelősség, mennyi tennivalóval jár, már ha az ember igazán jól akarja csinálni. Én pedig nagyon jól akartam csinálni, ezért rendkívül izgultam, amikor megkaptam a lehetőséget az éppen akkor debütáló Csak30! Pluszban" - Dóri teljesen komolyan vette a csoport háziasszonyságát, inspirálni és segíteni akart, miközben fontos volt neki, hogy ne csak a mozgás, hanem a szórakozás is jelen legyen a csoportban, elvégre a lényeg, hogy a mozgással és a közösen töltött idő alatt jól érezzük magunkat.
Orbán Dóri a mozgás és a közösség miatt is élvezi a GYA-létet

LÉLEKSIMOGATÓ MINDENNAPOK
"Paráztam, hogy örültök-e majd nekem, hogy elég vicces, szórakoztató érdekes leszek-e, hogy tudok-e elgondolkodtató témákat hozni és motiválni úgy, hogy nem biztos, hogy teljesen át tudom érezni az elakadás okát. Izgalmas volt látni, hogy az összegyűlt kb. 360 résztvevő közt volt ranglista vezető és első programos tornász is, olyan, aki szinte már kiégett a Facebook csoportoktól és olyan, akinek ez teljesen új volt. Hihetetlenül felvillanyozott ez a 2 hónap, rengeteg órát foglakoztam vele minden nap, és a tornákat is imádtam. Ennek a programnak mindig különleges helye lesz a szívemben, igazán léleksimogató visszajelzéseket is kaptam a végén. Épp olyan érzés volt, mint évekkel korábban, mikor egy új osztályba mentem be, ahol még nem ismertem a diákokat, de jó benyomást akartam tenni rájuk, hogy simán menjen majd a közös munka, aztán megéreztem, hogy vevők rám és végül még el is mondták, hogy megkedveltek. Az itt indult #csak30jjaszabadban kihíváshoz (a résztvevők Dóri felhívására a lakáson kívül, a természetben, az utcán, a szabadban 30 jumping jacket végig ugrottak, és ezt videós bejegyzésben osztották meg tornásztársaikkal - a szerk.) is rengetegen csatlakoztak, ami végül kikerült a Társalgóba is."

A Dórira szavazók többsége a lelkesedését és a kedvességét emelte ki

Ezután annyira lendületbe jött Dóri, hogy a Formatorna Deluxe-ban folytatta a háziasszonykodást. "Teljesen más volt a nagy csoport után egy 60 fős, de amellett, hogy sokkal családiasabb volt a légkör, itt is volt egy 10-15 fős csapat, akik szívesen játszottak és beszélgettek velem. Májusban belekóstoltam a Kilométerfaló midi futóprogramba is, amit sikeresen teljesítettem, de bevallom, továbbra sem ez a legkedvesebb mozgásformám a futás. A Nyári Slágerben az a különleges helyzet alakult ki, hogy a Társalgó két másik aktív tagjával, Marissal és Fannival együtt kaptunk lehetőséget, hogy a csoport útját egyengessük és motiváljuk a résztvevőket, ami olyan jól sikerült, hogy az őszi Csak30! Extra után az Ünnepi Különkiadásra ismét összeálltunk. Fantasztikus érzés volt látni, hogy többen kértétek, hogy mi lehessünk újra, de mi sem kérettük magunkat, a tettek mezejére léptünk és kérvényt írtunk a staffnak! smiley"

A 3 háziasszony, Maris, Fanni és Dóri triója lett Dóri életében az a Gyerünk, anyukám! esszencia, ami benne van a mindennapjaiban a torna mellett. "Hogy 3 teljesen különböző nő, akik jóformán csak abban hasonlítanak, hogy mind anyukák, ennyire gördülékenyen együtt tudnak dolgozni, támogatni, segíteni egymást, ez elképesztő."
A szép táj mögött ugyanazok az anyuka nehézségek állnak

"A Gyerünk, anyukám! egy olyan biztos pont az életemben, ahol teljesen magamat adhatom, ahol megértjük egymást, hiszen rengeteg hasonló küzdelmünk van, ahol olyan barátokra, ismerősökre leltem, akik az utóbbi években leépült személyes kapcsolataim helyébe léptek. Imádom, hogy egyre többet tudok meg másokról, hogy újabb és újabb tagok csatlakoznak be és érzik meg ennek a közösségnek az erejét, és hogy mindig vár ránk valami újdonság, ami itt tart és nem ereszt" - vallja Dóri.

A FOLYTATÁS: CUKRÁSZ A TORNASZŐNYEGEN
Néhány hete ő is teljes állásban dolgozó anya lett bő 5, otthon a gyerekekkel töltött év után. "Egy régi álmom vált valóra, cukrász lettem. A tornák száma a fizikai munka mellett lehet, hogy kicsit csökken majd, de abbahagyni tuti nem fogom, hiszen még mindig van program, tanfolyam, amit nem csináltam. A 2022-es év számomra igen jól sikerült, de ti koronáztátok meg, nagyon szépen köszönöm! smiley"