Kijelentkezett felhasználó kép

Alkohol és sport

Alkohol és sport
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Ritkábban jutsz el egy-egy baráti vacsorára, élvezed, hogy pár órára szabad vagy, mondjuk tovább? Mondjuk :) Ilyenkor előfordul, hogy iszol még egy pohárral, viszont csak másnap derül ki, hogy azt már nem kellett volna...

Ha tudod, hogy koccintani fogtok, érdemes még otthon enned egy keveset, hogy ne üres gyomorral kezdj alkoholt inni, illetve minden elfogyasztott pohár mellé jöhet egy pohár víz. De ezt a posztot csak ma olvasod, tegnap még nem voltál ennyire okos. Így hát kivakarod magad az ágyból, és arra gondolsz, hogy egy intenzív edzéssel és utána egy kis szaunázással gyorsan túljutsz a macskajajon.

De vajon igaz-e, hogy az alkoholt ki lehet izzadni? Az a rossz hírünk, hogy nem, illetve csak nagyon kis részét. Az alkohol 90%-a a májban oxidálódik, 10%-a pedig a vizelettel távozik a szervezetből. Le is veheted az edzőcipőd, dőlj hátra :) 

A mámoros éjszakán az alkohol hatására sokkal sűrűbben kell pisilned, ez egyenes út a dehidratáció felé. Másnap tehát izzadás helyett sokkal jobb, ha hidratálsz, és eszel egy tápanyagdús reggelit. Természetesen mozogni sem tilos, de mindenképpen gondolj arra, hogy dehidratált vagy, tehát fokozottan figyelned kell a folyadékfogyasztásra. Valószínűleg nem ez lesz életed sportélménye, mert másnaposan romlik az ideg-izom működés, rosszabb a koordináció, magasabb a pulzus, szóval csak óvatosan!

Egyél reggelire egy rántottát, avokádós pirítóst vagy zabkását, pótold vissza, ami kifolyt és tűrj méltósággal ;)