Kijelentkezett felhasználó kép

Maris konyhai kalandjaival lerántja a leplet a GYA étrendről

Maris konyhai kalandjaival lerántja a leplet a GYA étrendről

Novák Marist mindenki ismeri a Gyerünk, anyukám! Társalgóban, ő az, akinek a posztjait nem szabad suttyomban olvasni egy online meeting alatt, mert tuti felröhögök, és akkor sem jó belenézni az írásaiba, amikor közeleg az ebédidő és nincs kajám... mert házias és bármikor megeszem típusú képeitől visszhagzik a gyomromban a korgás.

Maris a rendszeres tornák mellett étrendezik is, összegyűjtöttem a kedvenc életmentő posztjait, amiből kiderül, hogy a Gyerünk, anyukám! étrendjeiben lehet-e enni rendes kaját, a gyerek is megeszi-e és sokáig tart-e megfőzni.

Tojásos nokedli
1. Lehet-e enni RENDES kaját? Például tojásos nokedlit?
Meglehet, hogy vannak, akik szerint télen tojásos nokedlit enni szentségtörés 🤷‍♀️
Nálunk is inkább nyári kajának számított, de mióta van két válogatós porontyunk - jesssz, már a kisebbik is válogat, fene a jódolgát -, akiknek még nincs berögzülve, hogy ehhez friss, zsenge fejes saláta kell (de annyira nincs ám berögzülve, hogy a fejes salátát konkrétan nem eszik meg), azóta január 1-től december 31-ig bármikor az asztalra kerülhet.
Aki még nem ismeri az étrendet, annak mondanám, hogy igen, szerepel benne a fincsi, tök hagyományos tojásos nokedli! (A képen valaki lopja éppen...)
Az előírt mennyiségben fogyasztva étrendes. Ha viszont minden alkalommal, amikor elmegyünk mellette, fakanállal belezabálunk a lábosba, akkor... ööö.... akkor sajnos nem 😇🤪🤣

2. Ezek a receptek gyorsan elkészíthetőek?
Almás gerslisaláta grillezett mozarellával
Almás gerslisaláta volt ebédre, de AKKORA adag, hogy azt hittem, sose látom többé a salátástálam alját. Persze azért hamarabb felbukkant, mint gondoltam. Csak az a grillezett mozzarella lehetett volna több, de nem volt. 🤐
Ez inkább csak olyan széjjelvágós kaja, és akinek nincs olyan bekattanása, hogy az alkatrészeket hasonló méretűre, jó apróra kell vágni, az nem tölt egy fél életet a vágódeszka mellett, hanem mondjuk beleteszi az olívabogyót egyben, meg ilyen apróságok. Aki meg hülye (én), az csak kockázgasson 🤪
Képünkön épp lopnak 😇

Üvegtészta tofuval és zöldségekkel
Szerintem már rengetegszer főztem üvegtésztát tofuval és mirelit ázsiai zöldséggel, és ezért a kajáért én örökre hálás leszek az étrendnek és Bodon Juditnak, mert tényleg percek alatt össze lehet dobni egy finom (a férjem szerint is finom!!!) ebédet, még akkor is, ha az ember este a melegre hivatkozva szkippeli a főzést, majd a hirtelen keletkezett szabadidejében elhúz onlájn tornázni, ugyanebben a melegben, mer' az ugye tényleg sokkal jobb. Utána hajat mos.
Később az ember konstatálja, hogy b+, ha szerda este egyszerre lépett, akkor most mikor fogja teljesíteni a programjában szereplő órát, mert csütörtök délután-este nem fog ráérni, az fix. Felkel tehát reggel ötkor és hozza a tornaszőnyegét... Majd miután már megint hajat mosott, ránéz az órára, vállat von, és mivel enyhe lelkifurdalással küzd a meg nem főzött ebéd miatt, előszedi a fagyasztóból a thai zöldségkeveréket, mert annak a fagyasztóban MIN-DIG lennie kell.
És mire a két csipás szemű gyerek fánk után visítva kiözönlik az asztalhoz, az elvivős kaja már kész is, csak dobozolni kell.
Lehetett volna éppenséggel mákos tészta is, ami szintén finom, de egy fazék vizet felforralni tovább tart 🤷‍♀️😇

3. És a gyerekek megeszik?
Rakott zöldbab, kicsit csupaszon :)
Igen, ez egy ikeás gyerektányér fényes nappal, pénteken. Igen, jól látjátok, az egyik kis csávó már megint itthon szimulánskodik, csupa öröm így a home office 🤦‍♀️🤣
Szerencsére a rakott ételekből - ez itt éppen egy kis adag rakott zöldbab, kissé már nyúzott állapotban - általában akkora brutális mennyiség lesz, hogy akkor is jól lehet vele lakni, ha reggel hirtelen kiderül, hogy potyautas marad a fedélzeten, akivel kénytelen leszek megosztani az ebédemet.
Az étrendes rakott zöldbab egyébként szintén a tök hagyományos módon készül, tejföl helyett joghurt van a tetejére sütve, azt' hadd szóljon 🤘

Édesburgonyás, spenótos csicseriborsó curry
Ma ezzel az édesburgonyás-spenótos csicseriborsó-curryvel tudtam megkínálni a porontyot, legnagyobb elégedettségére 🤣 Egyébként tényleg nagyon finom kaja, óvatosan fűszerezve abszolút gyerekkompatibilis. A túúúl sok hozzávaló az elején kicsit megijesztett - nem vagyok annyira ijedős, csak a húgommal eléggé feszített volt a délelőtti programunk, és az ilyesmit ő rosszul bírja, márpedig az időbe bele kellett szuszakolni valahogy a főzést is -, de aztán amikor már minden elő volt készítve, onnantól meglepően felgyorsultak az események, - a konzerv csicseriborsó eleve puha, az édesburgonya pedig nagyon gyorsan megfő -, és percek alatt elkészült a curry.

Ha kíváncsi vagy, miért lett Maris 2021-ben őrangyal a Gyerünk, anyukámnál, akkor kattints ide és olvasd el!

Ha pedig az érdekel, hogy milyen étrendjeink vannak, akkor nézd csak, ezekből választhatsz:
Kiegyensúlyozott étrend
Vegán étrend
Vegetáriánus étrend
Tejmentes trend
Gluténmentes étrend

Ami közös az étrendjeinkben, hogy mindegyiket dietetikus állította össze, így a szervezeted minden szükséges anyagot a kellő mennyiségben megkap, ha a heti tervezőnket követed. Törekszünk arra, hogy viszonylag könnyen beszerezhető alapanyagokból, gyorsan, egyszerűen készíthess ízletes ételeket. Napi ötszöri étkezésre terveztük ezeket, bármelyik edzéscsomagunk mellé szívből ajánljuk az étrendeinket, így a torna-étkezés közös hatása még jobb lehet, de természetesen önmagukban is megvehetőek a 4 hetes étrendjeink.