Kijelentkezett felhasználó kép

Ti hogy kezdtetek újra mozogni szülés után?

Ti hogy kezdtetek újra mozogni szülés után?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Ti hogy kezdtetek újra mozogni szülés után? És milyen élményeitek vannak a szülés utáni testetekkel?

Lehet készülni könyvekből, videókból, mások történeteiből. De felkészülni akkor sem lehet 🙂 Szerencsére ez mindig csak utána, utólag derül ki. Pedig a szülésfelkészítésnek része kéne hogy legyen (a miénknek az!), hogy milyen leszel utána. 

Pár nagyon csinos énekesnő, influencer, meg műsorvezető nyunyurgatja a babahasát pironkodva, hogy tessék itt van a ledolgoznivaló, de bátran vállalja. Ez egyrészt fantasztikus tőlük, akár a kattintásért teszik, akár nem, másrészt egy csomóan esnek ilyenkor pánikba, hogy de hát hol vagyok én ettől?

Az ember eleinte nem is foglalkozik vele, mert örül, hogy túlél, aztán elkezdenek feltűnni a formák, a szagok, a textúrák… Sokan érezzük ilyenkor azt, hogy az a test, amit most nagyon kéne szeretnünk és tisztelnünk, kiment a kezünk közül. Nem ismerjük, nem értjük, furán működik, kiszámíthatatlan, semmi eddig ismert vezényszóra nem hallgat.

Napról-napra változó méretű mellek, amikből sokszor juszt se akkor folyik a tej, amikor kéne. Vizesre izzadt lepedők, bedagadt lábak, az asztalt szilva szentjéhez imádkozások a vécén. Fáj a lépcsőn, ülve, állva és fekve sem jó. Lazák az ízületek, minden tartás nélkül hömpölyög a has, csomókban hullik a haj és a könny.

A végtelen éjszakák utáni nappalokon tényleg nem lehet elhinni, hogy ez nem marad így örökre. Van ami magától, van ami tőled, de változik.

Ez az az állapot, amit nem lehet plasztikusan leírni, nem lehet elképzelni. Ott kell lenned, hogy tudd, miről beszélek. Most már szép, de akkor és ott marha ijesztő.

Nem csoda, hogy ilyenkor sokan nyúlnak a tornához és a fogyókúrához. Ez két terület, ahol azt gondoljuk, mi vagyunk a főnökök. Mert majd én megmondom, hogy mikor tornázunk és mennyit eszünk. Csak éppen sokszor nem halljuk, hogy a testünk nyerítve röhög 🙂

Biztos vagyok benne, hogy ha 2013-ban találok valami olyat, mint amilyen ez itt, akkor nem keresem magam kétségbeesve fél évvel az ikrek születése után. Mert mindenki azt mondta, hogy ugyan már, nem lesz tejed, nincs jobb dolgod? És nem értették, hogy a testi és lelki jóllétemhez valami nagyon hiányzik. Ott szerencsétlenkedtem egy amerikai edző nem nekem való online edzésein. Éreztem, hogy nem esik jól, de nem találtam mást. Aztán annyira nem is volt jó, hogy abbahagytam. Jött egy újabb kudarc, megint az az érzés, hogy semmire nincs ráhatásom, semmiben sem én döntök, eldönti helyettem az élet, a gyerekeim, és a testem.

Szóval, ti hogy kezdtetek újra mozogni szülés után? És milyen élményeitek vannak a szülés utáni testetekkel?