Kijelentkezett felhasználó kép

Várandósan a strandon?

Várandósan a strandon?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

A strandolás, medencézés dilemmája szinte minden kismamánál előkerül a várandósság során. 9 hónapnyi szimbiózisba azért elég valószínű, hogy beleesik legalább egy olyan alkalom, amikor fürdőzhetnénk. És ilyenkor máris kezdődhet az agyalás: Természetesbe igen, medencébe nem? És mi a helyzet a gyógyvízzel? A tenger jobb, mint a Balaton? De van, aki végig úszik a terhesség alatt, nem? Ő hogy csinálja? Tamponnal? Kúppal? Krémmel? Előtte kell kenni, vagy utána? Soroljam még? :))))

Három őszi gyerekkel háromszor bolondultam meg óriási hassal a nyári kánikulától, alig vártam, hogy valamiféle víz közelébe kerüljek, sőt, ne csak a közelébe, hanem lehetőleg bele is merülhessek. Elmesélem, hogy én milyen szempontokat tartottam szem előtt, de egy dolog nagyon fontos: ne csinálj olyat, amit nem érzel komfortosnak! Ha várandósan zsigerből parázol a strandolástól, akkor ne menj a vízbe, a lényeg, hogy te nyugiban legyél.

Ami talán a legfontosabb, hogy nyaralás előtt mindig elmentem a nőgyógyászomhoz. Egy gyors vizsgálat megnyugtat afelől, hogy zárva van a méhszáj, minden rendben a bébivel, ha van valami kizáró oka a fürdőzésnek, az tutira kiderül. Azután megbeszéltük, hogy hová tervezzük az utazást, milyen típusú vízre készülődöm. A természetes vizekre zöld lámpát kaptam, az úszómedencére is, a wellnessre és a gyógyvízre pirosat és egy ajánlást, hogy milyen hüvelyflóra probiotikumot vigyek magammal megelőző céllal. Ha repülőre készültem és ehhez orvosi igazolásra volt szükségem, azt is begyűjtöttem. 

Beszéltem a védőnővel is. Ő kicsit más szempontból látja a kismamákat, vannak praktikus tanácsai, nem érdemes kihagyni a buliból. Tőle tudtam meg, hogy a pocakot nem jó napoztatni, hogy várandósan érdemes még jobban odafigyelni a fényvédelemre, és hogy lehetőleg ne üljek bele csak úgy "pucér" fenékkel a homokozóba. Elmondta, hogy milyen gyógyszereket vigyek magammal az utazásra és milyen panaszokkal érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

A többi pedig már csak rajtad áll. Ha simán felhúzod a nemterhes bikinit, hajrá. Ha szeretnél csini kismama fürdőruhában strandolni, tök jó. Egyet tarts mindig szem előtt: nincs két egyforma várandósság és kismama, teljesen felesleges másokkal összehasonlítgatni magad. Úgy öltözz és létezz, hogy az a számodra megnyugtató és kényelmes legyen. :)