Kijelentkezett felhasználó kép

E-gye-dül nem megy!

E-gye-dül nem megy!
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Olvasd el Nóri írását arról, miért jobb társaságban, mint egyedül, és csatlakozz te is a Gyerünk, anyukám közösségéhez!

Ha te is sokszor érzed, hogy egyedül nehezen találsz magadnak motivációt, hogy jó lenne olyan közösséghez tartozni, ahol a többiek hasonlóan gondolkodnak, hasonló célokat tűznek maguk elé, mint te, akkor jó helyen jársz! Itt egy online közösség szuper anyukákkal, inspirációval, vidámsággal, lendülettel és támogatással. 

 

2013-ban, amikor az ikreim születtek, nagyon boldog voltam, hogy túljutottam minden komplikáció nélkül a terhességen és a születésükön. Gyönyörködtem bennük, és közben igyekeztem a két éves kisfiamnak is annyit adni magamból, amennyit megszokott.

A mai napig nem tudom, hogy milyen tartalékokat mozgósítottam, de nagyjából nyolc hónapig ez ment is. Nem voltak hosszú távú terveim, se nagy céljaim, az volt a motiváció, hogy életben tartsam az összes gyereket. Aztán éreztem, ahogy napról napra elfogyok ebben az egészben. Nem, nem lefogyok, hanem el. Testileg, lelkileg, társként és anyaként.

Egy év kemény munkájával magamra ettem közel húsz kilót és elég mérges tudtam lenni, ha a kedvenc sorozatom új epizódja nem került fel időben. 44-es ruhákban vártam, hogy majd valamitől jobban fogom magam érezni, de igazából sem időm, sem erőm nem volt ezért tenni.
 

Nem jó egyedül, kell egy csapat!

 

A fényt az alagút végén az jelentette, amikor elhatároztam, keresek egy online közösséget. Gondolhatnátok, hogy ez villámgyorsan ment, hiszen az anyukák rengeteg csoportot csinálnak hobbi és érdeklődési terület szerint. Viszont amit kerestem volna, nem igazán találtam meg. Olyan csapatot, ahol nem elvárás a maratonra vagy fitnesz versenyre készülés, de mégis ad egy kis motivációt minden napra. Ahova elsősorban nem az anyaságom miatt tartozom, illetve nem kizárólag az azzal kapcsolatos témákról beszélgetünk, hanem arról, hogy a sport segítségével hogyan lehet közösséget építeni, közösséghez tartozni, megszabadulni a monotónia okozta stressztől, depressziótól, kilóktól. Nem fanatikus módon, úgy, hogy hirtelen másról sem szól az élet, hanem egészséges önzéssel :)

Lehet, hogy nem kerestem jól, vagy kitartóan, de 2013-ban nem találtam meg azt a csapatot, akiktől online mindent megkaphatok: edzést, közösséget, sorsközösséget és motivációt.

 

Ne légy egyedül, találd meg a saját közösséged

 

Egyszerűnek tűnik a recept, mivel nem tudtam senkihez csatlakozni, magamat tettem elérhetővé. Eleinte egyáltalán nem tudatosan, elkezdtem építeni egy olyan online közösséget, ahol azok a nők, akik addig egyedül küszködtek, akik új célokra, eredményekre vagy testre vágynak, megtalálják a csapatot. Fontos, hogy a társaság nem elit, nem akar felülkerekedni az életünkön, pont jó átlagosnak lenni benne.

Nehéz megtalálni a hozzávalók arányát, hogy a közösség jól működjön, hiszen mindenki más életkorban, életszakaszban, edzettségi szinten és lelkiállapotban érkezik közénk. Nehéz, mert minden nagyobb csapatban vannak lemaradók és elhúzók. Viszont ha az online közösség jól működik, akkor a lemaradó, vagy éppen motivációt vesztő azonnal segítséget kér - segítséget tud és mer kérni! -, a többiek pedig nem engedik lemorzsolódni.

Vitathatatlanul ez a Gyerünk, anyukám! sikerének az egyik legfontosabb része.

 

Az Egyedül nem megy kezdetű filmdal címét és refrénjét olyan sok helyzetre lehet alkalmazni, de az tény, hogy a sportra különösen igaz. Még azok is elismerik egy támogató közösség erejét, akik jobban szeretnek magányosan edzeni.

 

Közös edzés = közösség, motiváció, barátok

 

Gyakori téma nálunk, hogy hogyan tudjuk a mozgást úgy a saját szolgálatunkba állítani, hogy ne uralkodjon az életünkön. Senkit nem biztatunk arra, hogy a jelenlegi tudásunk szerinti egyetlen életét olyan merev szabályrendszerben élje, ami gúzsba köti.

A mi közösségünkben nem kötelező diétázni, heti egy kilót fogyni vagy hatot edzeni. Azt sem szóljuk meg, aki egy jól sikerült tortáról megoszt egy képet. Azt szeretnénk, hogy az egészséges test és életmód minden anyának és családnak valami jót jelentsen, nem univerzális, hanem személyes célokat. Nem azt, hogy anya idegesen toporzékol a tükör előtt, mert nincs változás, vagy hogy lakat kerül a hűtőre mindenkinek, mert épp “fogyózás” van, azt meg végképp nem, hogy az edzés mennyisége a család működését, hangulatát befolyásolja.

Így történik meg az, hogy az elhúzók egy idő után észreveszik vagy észrevetetik az egészségtelen arányokat, és újraterveznek. Tessék, az élen sem olyan egyszerű az élet, sőt! :)
 

Gyere velünk, anyukám!

 

A Gyerünk, anyukám! azért tudott nagy és erős online közösséggé nőni, mert fel- és elismerjük, hogy mindenki máshonnan indul, máshova tart, másra vágyik, más a célja. Ami közös, az az, hogy ezen az úton egymás mellett megyünk. Senkit nem hagyunk egyedül. Hasonlóan gondolkozunk arról, hogy mi a mozgás szerepe, helye az életünkben. A sport segítségével új célokat találunk, jó példát mutatunk a családunknak, sikereket érünk el, kapcsolódunk egymáshoz és megtalálva az egészséges arányokat szokássá, életmóddá tesszük azt.

Hogy az út végén kit vár maraton, és kit egy megúszott sérvműtétet, az útközben nem számít: ez az, amit nálunk bárki megkaphat, aki csatlakozik hozzánk!