Kijelentkezett felhasználó kép

Indul a Vega Október!

Indul a Vega Október!
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Nem hagyjuk, hogy beszürküljenek a hétköznapjaid, legalábbis a tányérodon semmiképp. Ha velünk tartasz, akkor a kedved is más lesz idén októberben, mert máris indul a Vega Október a Gyerünk, anyukámmal!

Mi ez az egész?

Szeretjük, ha színesek a napjaink, ha a családunk és a saját tányérunkon is finom, tápláló és mindenki számára kedves étel kerül. Igen, egy 3-4-5 vagy még több fős családban ez sokszor egy rémálom. Hogy mindenkinek finom legyen, hogy ott legyenek a rostok, a zöldség, a gyümölcs, a vitamin. Hogy senki ne turkálja az ételt. Hogy ne kelljen négyfélét főzni. A tavalyi kihívásunkban résztvevők már bizonyították: bár mi magunk (és a család is) félt a vega kalandoktól, a nap végén mindenki jól lakott. A legtöbben azt mondták, hogy ilyen sokszínű még nem volt az otthoni kínálat, a fakanál akrobaták szerint pedig tök jó volt, hogy másokkal (gyerünkanyukákkal) osztoztak a napi kajaügyeken és nem kellett a mit főzzek, már megint krumplis tészta van dilemmában tengetni a hónapot.

Jó, de most tényleg. Mi ez az egész?

Ez egy októberi kaja kihívás. 2022. október 3-án kezdünk, a hónap utolsó előtti napján zárunk. Mindenki ugyanazt főzi és eszi, és reményeink szerint mindenki egyre változatosabbnak és könnyebbnek érzi majd a mindennapokat. A kihívás a Vega Október a Gyerünk, anyukámmal! zárt Facebook-csoportban zajlik, ahová a kihívás ideje alatt bármikor bekapcsolódhatsz. Ide pedig egy belépő van, mégpedig, hogy vásárolj magadnak vegán vagy vegetáriánus étrendet tőlünk (vagy már rendelkezz ilyen étrenddel). Ha még nem  tudod, hogy melyik illik jobban hozzád, akkor nézd csak, itt egy kis segítség!

 

4 hetes vegetáriánus étrend

  • Ez az étrend tartalmaz állati eredetű élelmiszert: tojást, tejtermékeket és mézet.
  • Akkor jó választás ez neked (és családodnak), ha szívesen kipróbálnál egy húsmentes hónapot, de a sajtokról, joghurtról, tejfölről, túróról, tojásról nem szeretnél lemondani.
  • Két verzióban érhető el: napi 1500 kcal/160 g ch vagy napi 1800 kcal/200 g ch
  • Ha van benned kérdés, hogy mi mivel helyettesíthető, van-e átjárhatóság az egyes alapanyagok között, akkor ebben a cikkünkben utána járhatsz.
  • 4 hetes vegetáriánus étrendet erre a linkre kattintva veheted meg!
  • Ha kíváncsi vagy, milyen is lehet egy nap a vegetáriánus étrendből, akkor lesd meg itt.

4 hetes vegán étrend

  • Ezt az étrendet azoknak ajánljuk, akik vegán módon étkeznek, vagy vegetáriánusként kipróbálnának néha teljesen húsmentes lehetőségeket is; vagy akik normál módon étkeznek, de nyitottak a növényi alapú táplálkozásra és szívesen kipróbálnának új ételeket.
  • Két verzióban érhető el: napi 1500 kcal/160 g ch vagy napi 1800 kcal/200 g ch
  • A megfelelő fehérjebevitel érdekében gyakran szerepel az étrendben tofu, illetve más szójaalapú termék. Ezeket ki lehet váltani más, növény alapú élelmiszerekkel. Szintén a fehérjebevitel miatt az étrend napi szinten tartalmaz lencséből, vöröslencséből, csicseriborsóból és babból készült ételeket.
  • 4 hetes vegán étrendet erre a linkre kattintva veheted meg!

Akár a vegetáriánus, akár a vegán étrendet választod, az október 3-i hét bevásárlólistája, heti áttekintője és receptjei már 2022. szeptember 29-től elérhetőek, érdemes tehát előre befizetni, hogy felkészülhess, bevásárolhass a főzéshez. (Egy adott heti étrend bevásárlólistája, heti áttekintője és receptjei mindig az adott hetet megelőző csütörtöktől az adott hét vasárnapjáig, tehát 11 napig érhető el. Ha később is szeretnéd ezeket használni, akkor érdemes lementeni vagy kinyomtatni magadnak.)

Hogy mennyire lesz jó neked? Hogy mit ad egy ilyen hónap? Harcsik Dóri írt egy nagyon izgalmas beszámolót az első vega hónapjáról, nézzétek mennyi színes recept és micsoda kulisszatitkok vannak ebben a cikkben!

Vega kalandra fel, mi már nagyon várjuk a kezdést!