Kijelentkezett felhasználó kép

Mozgástippek kismamáknak

Mozgástippek kismamáknak
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Jeges Jutka szerint a kismamák sem lehetnek kivételek, ami a mozgást illeti, persze csak akkor, ha egészséges várandósságról van szó, a 12. hét után! Sportoktatóként és négy gyermekes anyaként összeszedte kedvenc tippjeit ahhoz, hogy terhesen is jól essen mozogni.

  • Ha napjainkat sikerül mozgással fűszerezni, egyértelműen kiegyensúlyozottabbak leszünk. Ráadásul nem fog esténként furdalni a lelkiismeret, ha a kanapéra vetjük magunkat, kedvenc sorozatunkat nézzük, hiszen a napi edzést már teljesítettük.
  • Hosszú távon rendszerességben kell gondolkodnunk, ha jó közérzetet szeretnénk. Heti 2 edzés feltétlenül javasolt kismamáknak is, természetesen akkor, ha minden rendben van egészségügyi szempontból a várandóssággal, azaz a baba és az anya is egészséges.
  • Előfordulhat, hogy kell egy kis biztatás, ilyenkor ne legyünk visszahúzódóak, nyugodtan kérjünk támogatást. Az azonban nem mindegy, hogy honnan: egy hozzánk hasonló anyukákból álló közösség éppen ilyen lehet. Például, a Gyerünk, anyukám!
  • Tapasztaljuk meg, hogy otthon is ugyanúgy átmozgathatjuk magunkat, mintha fitneszstúdióban lennénk, ráadásul akkor erősíthetünk, amikor éppen van egy kis időnk.
  • Érdemes előre meghatározni, mely napokon szeretnénk edzeni (például hétfőn és szerdán), és iktassunk be optimális pihenési időket is.
  • Az edzés napján már reggel készítsük ki a szükséges eszközöket (matrac, szék, labda, súlyzó, gumiszalag, innivaló) írjunk egy cetlit és tűzzük a tükörre: "ma edzés!"
  • Edzés előtt szellőztessünk, hogy a levegő oxigénnel dúsuljon, így még a gyakorlatok is jobban fognak esnil.
  • Otthon is vegyük fel a megfelelő öltözetet, jó tornacipőt, ami segítséget jelent a test stabilizálásában és sportmelltartót is viseljünk. Szerencsére a kismamáknak is vannak végre színben, fazonban csodás, kényelmes anyagú és stílusú edzőgatyák, -felsők. Egy-egy csinosabb darabért érdemes benézni a Gyerünk, anyukám! webshopba is.
  • Ha nincs lehetőségünk, időnk hosszabb edzési egységekre, akkor a mozgásprogramokat több részletben is megcsinálhatjuk, hiszen a videók visszanézhetők, megállíthatók.
  • Ha valamelyik gyakorlat nem tetszik vagy kényelmetlen a kiindulási testhelyzete, akkor egyszerűen hagyjuk ki! Fogadjuk el a személyes adottságainkat, azt végezzük el, ami nekünk megfelelő, jóleső.

Ha tele vagy kérdésekkel, és közösségre is vágysz, akkor tarts velünk az Anyastart Szülésfelkészítő Tanfolyamra, ahol a várandósság utolsó és az anyaság első hónapjain kalauzolunk végig. 8 hét alatt 32 videóban beszélünk az anyai test változásairól az utolsó hetekben, benézünk a szülőszoba kulisszái mögé, segítünk eligazodni a kórházi protokoll és szabályok útvesztőiben is. De nem riadunk vissza az olyan témáktól sem, mint az aranyóra bőr- és szőrkontaktusa, a perinatális depresszió vagy a szülés utáni szexre hangolódás.

Ha pedig nem csak tisztán szeretnél látni, hanem mozognál is, akkor vár a Trimeszter Kismama Tornaprogram, ahol felkészítheted a testedet a szülésre, kezelésbe veheted azokat az izomcsoportokat, amelyekre a legnagyobb szükséged van a növekvő méh és a baba súlyának megtartásához. Figyelünk a hátizmokra, hogy helyes lehessen a testtartásod, így derék- és hátfájás nélkül megúszhatod a következő hónapokat.

Évtizedek óta a munkám, hobbim, szakmai és magánéletem összekapcsolódik a mozgás által és ez tartja egyensúlyban az életemet - vallja Jutka, akivel a Seniora Videótárban is találkozhattok, aminek célja a jobb általános erőnlét elérése és megtartása, a fokozottabb hajlékonyság, az ízületek bejáratása és olajozottan tartása és az általános tartásjavítás is.