Kijelentkezett felhasználó kép

Nincs pardon, ezt csinálnom kell!

Nincs pardon, ezt csinálnom kell!
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Egyedi, különleges, humoros és nagyon elgondolkodtató. Zsóka írását nem lehet nem imádni, újra és újraolvasva is mindig van benne valami frissesség. 

Töredékek 

A torna és a Gyerünk, anyukám! immár a második éve az életem része. Nincs pardon, mert ezt csinálnom kell. Az agyamba beprogramoztam és általában este a nap befejezéseképpen állok a laptopom képernyője előtt és próbálom a mozdulatokat leutánozni, a tempót tartani, miközben a tükörképem visszainteget egy nagy tükörből felém. Magam is csodálkozom, hogyan sikerült ezt így megvalósítanom, rendszeressé tennem az életemben, de sikerült.

Az okokról. Tizenharmadik éve ismerkedem a turizmussal. Ezalatt sokat tanultam erről a szakmáról, és megdolgoztam a láthatatlan sikereimért, miközben nagyon sok emberrel találkoztam. Kedvesekkel, segítőkészekkel, érdekesekkel és az ellentettjükkel is. Az utóbbi néhány évben azonban erősen szűkített munkaerő létszámmal kell dolgozunk, és én már tényleg nem húsz éves vagyok, hanem lassan háromszor annyi, s lassan háromszor annyi feladatom van, mint korábban. Pedig akkor sem volt kevés. A szezonban (tavasztól ősz végéig) szabadság nincs, sőt ünnepnap sincs. A szabadnapok esetlegesek. Este a mozgással a testem edzem, a fáradtság, a kimerültség ellen küzdök, s közben helyre teszem a lelkem, az elmém pedig felfrissül. Ennek a folyamatnak az eredménye az is, hogy a napi taposómalom ellenére sokkal összeszedettebb, céltudatosabb, határozottabb vagyok. Szokásommá vált, hogy olykor-olykor leírom az érzéseimet, a gondolataimat. A felhívásra elővettem ezeket a jegyzeteket, majd összeollóztam belőlük néhány idei gondolatfoszlányt, amit a torna vagy a hatása ihletett.

2023 a nyúl éve, elvileg ez az én évem lesz.

Hm, mára kezdem a hátsó combizmomat és a csípőizmomat is érezni.

Tulajdonképpen exkluzív  környezetben dolgozom. Lovaskocsival jachtozgatunk a végeláthatatlan pusztában, ahol mi is található? Reptér (helyi zsargon) birka legelővel, kültéri szolárium a tikkasztó hőséggel s mellékhatásként erős UV sugárzás, az iszapkezelt, dagonyázó, relaxáló  bivalyok jakuzzija, vízhúzásos puszta fitnesz , a kocsin ülve vesekőhajtó rázkódás, kiegészítve egy kis masszírozással. A háttérben a kedvenc szürke marha ökreim, na és persze mellettük az álláson a szürke száz meg egy változata. Mi ez, ha nem nem porgazmus vagy néha sárdoné villámmal és mennydörgéssel vagy éppen lezúduló csapadékkal sózva. Ezt próbáljuk bemutatni az ide érkező vendégeknek. Folytassam?

Vélemény egy vendégünktől, aki szintén zenész. Idegenvezető: - Sok csoportot vittem már máshová, de ez itt élmény volt, nagyon köszönöm. Ez nem egy glamour program.

Jó ez a napszemüveg, jól eltakarja a könnyeimet (Maga is pollenallergiás? És a szürkehályog ellen is véd.) Tudtad? Jobb, ha most megyek tornázni, hátha felvidulok.

Ránézek a lebarnult karomra, majd a lábamra, mintha csizmát húztam volna rájuk. Nagy a kontraszt a testem többi részével. Ha felvennék egy fürdőruhát nagyon mókásan néznék ki! Mit mondanék, hogy hol töltöttem a nyarat? A sziken. 

Miben mozogjak ma? Ugyan már! Bugyiban és melltartóban! Itt a tetőtérben, ahol tornázom szaunahőség uralkodik. Mondtam már neked, hogy az idén nincs fürdőruha, bikini meg pláne nincs, felejtsd már el!

Tudom én, hogy nem vagyok vékony, de látom, hogyan alakulgatok, igaz csak lépésről lépésre. Tartásom, tónusom lett. Tegnap este Szandival elképesztően jó volt! A határokat feszegeti ez a nő, de megtapasztalhatod vele, hogy tested van és nem fáradsz el. Dehogyisnem, de a végén kicserélődsz!

Á., a kozmetikusom ma rám nézett. Zsóka neked vékonyabbak lettek a lábaid. Pedig szerintem nem és mások szerint sem, mert mindig csak azt veszik észre, hogy milyen vastag. De azért jó volt ezt hallani. Ajándék virágok helyett. Ő úgy is szokott látni, ahogy sokan mások nem.

Amúgy a sok hókuszpókuszban nem hiszek, ezt alapvetően a hiszékeny emberek megvezetésének tartom. Látom kedves ismerőseim különféle méregdrága fogyasztó koktéljait, amiről azt sem tudják, hogy milyen összetevők vannak benne és azt meg főleg nem, hogy hosszútávon milyen hatása lesz a szervezetükre. Mennyire vannak ezek leellenőrizve, bevizsgálva? 

Na akkor most próbálok pozitív lenni! 1. Már érzem a farizmomat! S nem kell hatvanezer forint/alkalom arra, hogy a zsírsejtjeimet összetöressem. 2.Energia túltengésem van! De behúznék egy-két embernek egy jó nagyot! Lehet, hogy ettől az órától?  Revansot fogok venni a kisugárzásommal és a tetteimmel. Lesz még itt fény, sarki fény! Csak az a kérdés, hogy ki rezegteti meg?

Ma ebben a fekete szerkóban az esti órán úgy néztem ki, mint egy kortárs balett-táncos. Ugyan már, sehol nincs az én hajlékonyságom hozzájuk képest.

Jé a keresztcsontom környékén is vannak izmok, ők is jelentkeztek! Sőt másban is van változás. Teljesen elfogadtam, és elengedtem, hogy a munkám mennyiségét és minőségét nem veszik észre a feletteseim, mert nem akarják. Ettől függetlenül csinálom, mert ez a feladatom, s mert a lelkem egy részét jelenti. Érdekes, hogy erre mindig csak a messziről jött emberek figyelnek fel. S csinálom addig, amíg nem jön egy kedvezőbb lehetőség. Az én koromban?

A futás miatt micsoda izomlázam lett a combomban és a csípőmben. És erre este István még egy lapáttal rátett. 

O., aki amúgy tényleg egy igazi sportember, ma megkérdezte tőlem és mire mész azzal, hogy tornázol? Tényleg mire? Örömöt, önbizalmat, erőnlétet ad, amit csak magamnak köszönhetek, a saját elhatározásomnak, a saját kitartásomnak. Látványban nincs eget-rengető változás, de én belül mégis érzem a fejlődést. S az az én titkom, hogy nincs már kis pocak, a karom is formálódott. Ma felfedeztem, hogy önkéntelenül kihúzom magam, egyenesebben állok. A hasizom programtól pedig  kezdek kompakt lenni.

Hazafelé az égre feltekintve azt nézem, hogy OMG milyen nagy fara van ezeknek a nyári ludaknak…

Most akkor tényleg a nyulak éve van? Vagy inkább a libáké? Teljesen összezavarodtam. De én akkor is egy nyúl vagyok!

Zsóka, a teljes GYA staff nevében mondom, hogy ezt a majdnem háromszor húsz évet egész egyszerűen nem akarjuk elhinni. Fantasztikusan nézel ki, a kisugárzásod pedig az írásodon keresztül is átjön. Maradj velünk még nagyon sokáig és írj szorgalmasan! :)