Kijelentkezett felhasználó kép

Mit csinálnék, ha most lennék kismama?

Mit csinálnék, ha most lennék kismama?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Jeges Jutka, nem csak sportoktatóként, hanem négy gyermekes anyaként is azt vallja: a mozgás tartja egyensúlyban az életét. Most eljátszott a gondolattal, hogy mit is tenne ezért az egyensúlyért, ha most lenne kismama. Olvassátok 10+1 hasznos tippjét!

  1. Ha problémamentes a terhességem, természetesen rendszeresen végeznék biztonságos, szakszerű testmozgást, a 12. héttől! 
  2. Találnék hasonló cipőben járó lányokat, ismerősöket, akikkel gyakran beszélgetnék, és nem feltétlenül az internetről tájékozódnék, hogy milyenek lesznek a várandósság hónapjai és a szülés.
  3. Leendő anyukaként szívesen venném más kismamák tapasztalatait és osztanám meg velük az érzéseimet, esetleges aggodalmaimat, szóval barátnőket szereznék.
  4. Sok folyadékot fogyasztanék, mert ma már tudom, hogy hiába szorítanám vissza a folyadékbevitelt, attól még vizesednék.
  5. Esténként felpolcolnám a lábaimat
  6. Körültekintően tölteném meg a tányéromat, sokoldalúan, változatosan, de a só- és cukorbevitelt mérsékelve.
  7. Kényelmes melltartót viselnék, a melleim súlyának megnövekedése és a megnyúlás veszélye miatt, de semmi olyan ruhadarabot, ami szoros, feszes, nem komfortos.
  8. A heti 2-3 torna mellett sétálnék, túráznék és a medencefenék izmaimnak kedveskednék egy intimtorna tanfolyam elvégzésével, aminek egészen biztosan hasznát venném a szülés után.
  9. Cseppet sem aggódnék a kockás hasizmaim elvesztése miatt, biztosra veszem, hogy a hasizmok erősítése a várandósság előtti és utáni időszak feladata. 
  10. Álmodoznék, olvasgatnék, naplót írnék a születendő gyermekemnek, esténként a férjemmel arról beszélgetnék, milyen lesz az életünk a picivel, esetleg szituációs játékokon keresztül tesztelném.
  11. Boldog, büszke, izgatott, reményekkel, vágyakkal, tervekkel teli gömbölyödő nő lennék, irigykednék magamra, hogy milyen jó nekem, amiért a szívem alatt hordozhatok egy életet. 

Ha tele vagy kérdésekkel, és közösségre is vágysz, akkor tarts velünk az Anyastart Szülésfelkészítő Tanfolyamra, ahol a várandósság utolsó és az anyaság első hónapjain kalauzolunk végig. 8 hét alatt 32 videóban beszélünk az anyai test változásairól az utolsó hetekben, benézünk a szülőszoba kulisszái mögé, segítünk eligazodni a kórházi protokoll és szabályok útvesztőiben is. De nem riadunk vissza az olyan témáktól sem, mint az aranyóra bőr- és szőrkontaktusa, a perinatális depresszió vagy a szülés utáni szexre hangolódás


Ha pedig nem csak tisztán szeretnél látni, hanem mozognál is, akkor a várandósság 12. hetétől vár a Trimeszter Kismama Tornaprogram, ahol felkészítheted a testedet a szülésre, kezelésbe veheted azokat az izomcsoportokat, amelyekre a legnagyobb szükséged van a növekvő méh és a baba súlyának megtartásához. Figyelünk a hátizmokra és a helyes testtartásra, így akár derék- és hátfájás nélkül megúszhatod a következő hónapokat

"Évtizedek óta a munkám, hobbim, szakmai és magánéletem összekapcsolódik a mozgás által és ez tartja egyensúlyban az életemet" - vallja Jutka, akivel a Seniora Videótárban is találkozhatsz, aminek célja a jobb általános erőnlét elérése és megtartása, a fokozottabb hajlékonyság, az ízületek bejáratása és olajozottan tartása és az általános tartásjavítás is.