Kijelentkezett felhasználó kép

NEKÜNK ÍZLIK - Kriszta még sminkelt is közben

NEKÜNK ÍZLIK - Kriszta még sminkelt is közben
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Az úgy kezdődött, hogy a Gyerünk, anyukám! stábjában mindenki szívesen főz az étrendből, ezért kitaláltuk, hogy megmutatjuk nektek: ez egyrészt tök könnyű, másrészt tök finom. Ezen a héten a most aktuális étrendből főztünk meg nektek egy-egy főételt, a harmadik kajamutogató Mogyorósi Kriszta. 

MI A KAJA?
Gyömbéres-kókusztejes sütőtökkrémleves, csőben sült zöldséges rakott karfiol

MIÉRT EZT VÁLASZTOTTAD?
A leves+főétel kombinációt nagyon szeretem, ha tehetem ilyet választok, mert valahogy már a gondolattól is jóllakottabbnak érzem magam, ha 2 fogást ebédelek, plusz a téli hónapokban így könnyebben átverem a szervezetem a raktározási roham miatt. Egyébként a hideg évszakokban szinte minden nap tudnék krémleveseket fogyasztani, a sütőtökkrémleves kifejezetten nagy kedvencem, ezerféleképpen szoktam megfőzni, de a gyömbéres a top3-ban van. A rakott ételek pedig kicsit több előkészületet igényelnek ugyan, de annál ízletesebbek és magukra lehet hagyni őket, hogy addig mással használjam ki az időt.

KINEK KÉSZÍTETTED?
Magamnak.

MIBEN TÉRTÉL EL AZ ÉTRENDES RECEPTHEZ KÉPEST?
A levesbe nem tettem hagymát, mert nem szeretem. Helyette egy szottyadt almát főztem még bele. Illetve a tököt általában sütni szoktam levesbe is. Most is így történt, felvágtam, kiszedtem a belsejét és bevágtam a sütőbe 45-50 percre 200 fokon. A karfiol helyett brokkolit használtam, abból is mirelitet.

HOL VETTED MEG A HOZZÁVALÓKAT? 
Diszkontáruházban. Minden megtalálható volt.

MENNYI IDŐ VOLT AZ ALAPANYAGOK ELŐKÉSZÍTÉSE? A TELJES!
A tök előkészítése 7 perc volt, és ment a sütőbe. A második fogást két részletben készítettem. Első nap a húst és a rizst készítettem el, az 15 perc volt. Majd másnap a zöldsgek párolása, szeletelése újabb 20 perc volt mielőtt a sütőbe került volna a jénai.

MENNYI IDEIG KELLETT ÖSSZESEN A KONYHÁBAN LENNED?
A leves 15 perc volt. A második mindent összegezve kb. 30 perc.

MIT CSINÁLTÁL MÉG FŐZÉS KÖZBEN?
Előkészítettem egy csomó másik ételt. Zuhanyoztam, sminkeltem, mosogattam, elpakoltam a konyhában. Amíg a sütőben voltak a dolgok takarítottam :D

OKOZOTT-E BÁRMI NEHÉZSÉGET A FŐZÉS SORÁN?
Nem.

MI AZ ÖSSZ BENYOMÁSOD ERRŐL A RECEPTRŐL?
A leves abszolút szuper, könnyen elkészíthető, olcsó, laktató és nagyon finom. A rakott étel véleményem szerint kicsit túl van bonyolítva.:)

NEKED HOGY ÍZLETT?
A sütőtökkrémleves isteni! A rakott étel nagyon finom, de szerintem nem éri meg ennyit bajlódi a különböző zöldésgekkel az előkészítésnél. Én maradnék legközelebb egy egyszerűbb rakott ételnél egyféle zöldséggel.

MILYEN VISSZAJELZÉSEKET KAPTÁL AZ ELKÉSZÜLT ÉTELRE?
A levesből vendég is evett, szerinte is isteni lett. :)

MÁSKOR IS EL FOGOD KÉSZÍTENI?
A levest mindenképpen. A rakott ételt nem hiszem. 

MELYIK ÉTRENDÜNKET FŐZÖD SZÍVESEN ÉS MIÉRT?
A sima étrendet használom. Szerencsére nem kell érzékenység miatt semmit nélkülöznie a családban senkinek. A húsos ételeket kevesebbszer választom, nem kívánom sokszor.