Dóri improvizál az étrenddel
Megvan az az érzés, amikor főzés közepén jössz rá, hogy a főételhez ezúttal levest is kellene készíteni? Nekem most sikerült totálisan figyelmen kívül hagynom, hogy a sült csirke mellé répakrémleves is jár. Ha pedig jár, akkor ki nem hagyom, nem fogom természetesen elszalasztani annak a lehetőségét, hogy "legálisan" egyek MÉG valamit. Répa szerencsére pont volt itthon, gondoltam nagy baj nem lehet. Nem is lett, a citromlénél jöttem egy kicsit zavarba, mert az bizony nem volt itthon, végül végső mentőötletként a gyümölcsös tálon kornyadozó három szem csoffadt kumkvatot turmixoltam a levesbe. Jelentem, finom lett, nem is maradt belőle nekem túl sok.
Sült csirke ügyben nem sokat filozofáltam. Az évek során rájöttem, hogy nekem alufóliával takargatás és grillezgetés helyett egész egyszerűen csak be kell vágnom pucéron, sütőpapírral bélelt tepsin a csirkét a sütőbe, akkor lesz igazán ropogós a bőre. (Márpedig ropogós bőr nélkül a sült csirkének semmi értelme nincs.) Persze ez csak az én sütőm és személyes csím eredménye, mindenkinek megvan a saját módszere, ha van kedvetek, írjátok le, nektek hogyan ropog a legjobban.
A barna rizsbe semennyi energiát nem fektettem, tekintve, hogy csak zacskós barna rizs volt a boltban, úgyhogy a legnagyobb feladatom a zacskó felvágása volt. Maradjunk annyiban, hogy ma a legnagyobb izgalmat tényleg a hirtelen képbe kerülő répaleves okozta, ez egy igazi jolly joker kaja, amivel nincs sok fakszni, cserébe nagyon finom. Teszem hozzá, képtelen voltam megenni a rendes adagot, ami másfél csirkecomb lett volna, nekem egy is bőven elég. Persze lehet, hogy ha nem jut mégis eszembe levest főzni, akkor simán lecsúszik.
A vegetáriánus, vegán, tejmentes, gluténmentes és általános étrendünk is hasonló elven működik, egyikkel se fogsz éhes maradni! Miután beállítottad a szükséges kalóriamennyiséget már indulhatsz is a letöltött bevásárlólistával a boltba. Nem kell gondolkoznod, hogy miből-mennyit vegyél vagy mi legyen a napi menü. Gyere, falatozz velünk!