Kijelentkezett felhasználó kép

Rugalmasság és testtudat a kulcsszó

Rugalmasság és testtudat a kulcsszó
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Mogyorósi Kriszta, a Videótár legnagyobb varázslója nem csupán a felvételekért felel gyártásvezetőként, hanem ő is válogatja össze azt a heti menüt, ami utána nálatok landol. A kilenc féle edzés és egy nyújtás közül most a Pilates órákról mesél nektek, amit hétről hétre elérhettek annyi más erősségű óra között. 

A Pilates a  Videótárban minden héten elérhető edzés. A Pilatesszel megerősítjük az izmokat, rugalmassá tesszük a gerincet, fejlesztjük a testtudatot, megelőzzük vagy megszüntetjük a derék- és hátfájást. Két oktatónk, Domokos Flóra és Rosdy Alexandra vezetésével dolgoztathtod meg tested mélyizmait. Kezdőként is indíthatod a videókat, de alapvetően 3-as, néha 4-es erősségű gyakorlatokkal találkozhatsz.

FONTOS! Ha szétnyílt hasizom problémád van, akkor ezeket az órákat nem ajánljuk. Ebben az esetben kérlek előbb végezd el a 4+2 hetes Szétnyílt hasizom regeneráló tanfolyamunkat. Ha nem tudod, hogy mi az a szétnyílt hasizom, akkor olvasd el ezt a cikkünket, ha pedig szeretnéd tudni, hogy van-e és mekkora a szétnyílás, akkor kattints ide, nézd meg Jakus-Kruchió Évi gyógytornászunk videóját, aminek segítségével megállapíthatod, honnan indulsz.

De lássuk, milyen Pilates órákkal várunk a Videótárban?

Domokos Flóra és a Pilates Flórával órák

- Ezekkel a tréningekkel az a célom, hogy a résztvevők közeli ismeretséget kössenek a Pilates módszer klasszikus talajgyakorlataival. Mindig van valami újdonság, és jó öreg visszatérő elemek. A rendszeres gyakorlás egyre precízebbé és ügyesebbé teszi a résztvevőket, ennek jutalma pedig mindaz, amit ez a módszer ígér: erősebb és nyúlánkabb izomzat és javuló testtartás. A tréninget szétnyílt hasizom és komolyabb gerincbetegségek esetén nem javaslom - mondja Flóra. És hogy mit mondtok az óráiról ti?
"Flóra órái fantasztikusak!!! Ahogy magyaráz, a példák, meg persze a gyakorlatok, mind szuperek egy kezdő számára is."
"Életemben először elértem legördülés után a talajt! Pedig a legalsó csigolyám összenőtt a csontommal! Köszönöm, ez hihetetlen!"
"Kedves Flóra! Nagyon gyorsan elröppent a mai óra! Nagyon jó volt! Jól esett megtornáztatni a lapocka környéki izmokat. A lelkemnek pedig jól estek az utolsó mondataid, hogy a kisgyerekes anyáknak miért kell vigyázni a mozdulatokra, miért tudják könnyebben meghúzni az izmaikat. Az óráid mindig jó kikapcsolódást nyújtanak, mert annyi mindenre kell figyelni egyszerre ahhoz, hogy jól csináljam, hogy esélytelen, hogy közben bármi másra is figyeljek. :)"

Rosdy Alexandra Pilates Flow órái

- A Pilates módszer elhivatott hírnökeként szeretném átadni a módszer varázslatos hatását; azt a felemelő érzést, hogy: jó a testemben lenni, jól érzem magam a bőrömben, testileg-lelkileg egyensúlyban vagyok! - hangsúlyozza Alexandra. Biztosan el fog hangozni az a mondat: “Olyan izmokban érzek izomlázat, amikről nem is tudtam, hogy vannak! “ ;)
- A Pilates Flow órákon a mélyizmok megerősítésével és nyújtásával támogatjuk a test egészségesebb és rugalmasabb állapotát. Apró finom mozdulatok, kicsi változtatások egy pozíción belül és máris intenzívebb, hatékonyabb a tréning. Ezen felül segítem az irányított légzésen, koncentráción keresztül, a “flow” élménnyel való találkozást - teszi hozzá Alexandra, akinek a stílusára a klasszikus pilates elemei, a "flow"-ban mozgás, a dinamikusság jellemző. Óráinak szerves része a Pilates lelki egészségre ható pozitív aspektusa is.
"Szuper volt, hogy voltak olyan gyakorlatok, amiket még sosem csináltam."
"Húha, ez egy nagyon kemény hardcore Pilates órának éreztem, igazi határfeszegetés volt, köszönöm! :)"
"Nagyon szuperül építkezett az óra, és éreztem, hogy ez most haladó volt a javából! Fájós hassal kezdtem, és minden elmúlt :) Annyira sokat számít a mozgás!"

 

GYERE, PRÓBÁLD KI!
A 4 hetes videótárunk pont neked való, nem csak a hétről hétre visszatérő gerinctréningek miatt, hanem azért is, mert

  • itt minden héten 9 féle edzést hozunk neked és egy nyújtást
  • az edzéseket bármikor elindíthatod, és akárhányszor megismételheted
  • mert formatornázhatsz, kardiózhatsz, jógázhatsz, pilátesezhetsz, gerinctréningezhetsz, piloxingolhatsz, total body-zhatsz, latin fitneszelhetsz vagy zumbázhatsz, maminbabázhatsz... mindenből kapsz kóstolót
  • nem kell semmi hozzá, csak te, egy tornacipő és ha nincs súlyzód, akkor jó lesz egy fél kiló porcukor is vagy a kilós liszt a spájzból, egy kismackó a gyerekszobából és egy harisnya. Mindent helyettesítünk, mindennel ;)
  • ezeket az edzéseket szakértők rakták össze, akik maguk is anyukák. Tudják, hogy nem szórakozunk más idejével és hatékony órákat hoznak, ami után a tested-lelked felfrissül
  • mert a videótár havidíja csak 5000 forint, ezért legalább 36 órát kapsz tőlünk, és még egy fantasztikus közösséget is, ahol rád figyelünk!