Kijelentkezett felhasználó kép

Te hogyan motiválod magad?

Te hogyan motiválod magad?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Az otthoni torna olyan műfaj, ahol különösen fontos a motiváció. Nade hogyan és mivel tudjuk folyamtosan motiválni magunkat, hogy rendszeresen csináljuk a tornákat?

Ám a motiváció sokszor csak egy megfoghatatlan érzéshalmaz, másrészt rengetegszer van ugyan jelen, de ahhoz nem eléggé, hogy a gyakorlati megvalósításra is rábírjon bennünket.

Van azonban néhány dolog, amiket szem előtt tartva szépen lehet duzzasztani a motiváció vitorláit, és hosszú távon úgy is tartani, ha a mozgásról van szó.

  • Ha gyakran szól közbe a fáradtság, a munka, a gyerekek, vagy “csak” az élet, akkor segíthet, ha rendszeresen a hét adott időszakaiban gyakorolsz, és ráneveled a környezetedet arra, hogy az számodra tabu idő.
  • Válassz valamit, amit nagyon szeretsz, pl. egy új rész a kedvenc sorozatodból, egy fagyi, énidő, vagy egy új ruha, és ne add oda magadnak addig, amíg nem sportoltál egy megadott mennyiséget. Kitűzhetsz rövid- és hosszútávú célokat is.
  • Azt, hogy veled mi van, csak te tudod valójában. Másokhoz hasonlítani magadat felesleges és haszontalan, ráadásul el is bizonytalaníthat.Mindig tartsd szem előtt, hogy ez itt te vagy, a te életed, a te tested, a te körülményeid. Számodra a te utad lesz a legjobb!
  • Nem megy annyi? Lépj vissza, vagy csinálj kevesebbet! Senki sem fejlődik egyenletesen, de a csökkentett teljesítmény is teljesítmény. Ha hosszú távon szeretnél fenntartani egy új, sportosabb életformát, akkor fontos, hogy tudj megállni, megújulni és menetelni tovább kisebb-nagyobb lépésekkel.
  • Elfogyott a lendület? Nincs már kedved futni? Unod már a jógát? Akkor válts, csinálj valami mást! Keress valamit, ami újra lendületbe hoz! Figyelj önmagadra, és ha már nem tudsz nevetni, miközben csinálod, változtass, mielőtt kiégsz!

Mindegy, hogy mit csinálsz, csak ne állj meg, és ne add fel!

Ha a motivációd rendben van, találtál egy célt, ami hajtani tud az úton, akkor nézz szét a 8 hetes programjaink közt. Ha pedig nem szeretnél elköteleződni hirtelen és csak a mozgás öröméért csipegetnél vegyesen az óratípusok közt, akkor a Videótárat pont neked találtuk ki.