Kijelentkezett felhasználó kép

3+1 dolog, ha rákattannál a húsmentességre

3+1 dolog, ha rákattannál a húsmentességre
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

AZT MONDTUK, 3+1 DOLOG, LÁSSUK AZ ELSŐT
Se sületlenségeket, se zöldségeket nem fogunk írni az év eleji hús- és állati fehérje mentes fogadalmakkal kapcsolatban. De ha téged izgat a téma, hogy zöldség, gyümölcs és gabona alapú legyen az étkezésed, akkor van ehhez 2 tényleg jó, szakember által kidolgozott 28 napos étrendünk: egy vegetáriánus (azaz húsmentes: azoknak, akik húst nem, de tejet, tejterméket és tojást esznek) és egy vegán.
Ami a közös bennük:
- Egyik sem diéta vagy fogyókúra, hanem egy olyan, Bodon Judit dietetikus által összeállított, változatos mintamenü, ami hosszú távon fenntartható életmódváltást jelenthet neked, miközben a szervezeted minden szükséges anyagot a kellő mennyiségben megkap.
- Ha előfizetsz, minden csütörtökön elküldjük neked az ételek pontos receptjét és az 1 fő részére szükséges alapanyagok bevásárlólistáját.
- Nem kell amiatt aggódnod, hogy megállod-e a helyed a konyhában: gyors és könnyen elkészíthető recepteket adunk.
- Terhesség és szoptatás alatt is követhető mindkettő.

A MÁSODIK
A stábban néhányan rákattantunk már a több zöldség, kevesebb hús típusú étkezésre, és rendszerint főzünk a fenti két étrendből. Szóval tudjuk róla, hogy nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is működik, ha te még nem tudod, hogy tényleg nem fűszálalgalevélkrémet vagy gyökérzöldségpatét kell készítened velünk, akkor kapd elő azokat a recepteket, amiket mi már kipróbáltunk és tesztelj bennünket:
- Nóri régóta szeretne összebarátkozni a szójával, mint alapanyaggal, innen kiderítheted, hogy sikerült-e neki. Egy paradicsomos tofucurry-t varázsolt kurkumás rizzsel amúgy, mindössze 10 percet szobrozott a pult mellett az előkészítéssel.
- Mogyorósi Kriszta gyömbéres-kókusztejes sütőtökkrémlevessel és csőben sült zöldséges karfiollal lepte meg magát.
ebben a cikkben én egy sült édesburgonyasalátát rittyentek, mustáros-joghurtos öntettel, füstölt tofuval, amihez mindössze 15 percet kellett a konyhában töltenem.
- Orbán Kati pedig rácsúszott a teljesen zöld kajára, egy zöld shakshukát dobott össze kevesebb, mint 20 perc alatt.

A HARMADIK
Amikor kiejtjük az étrend szót a szánkon, akkor rendre felmerül, hogy lehet-e rendes kaját enni? Például tojásos nokedlit? Vagy hogy a receptjeink tényleg gyorsan elkészíthetőek-e? És vajon megeszik-e a gyerekek? Novák Maris, velünk tornázó gyerunkanyuka rendszeresen étrendes kaját süt-főz, ebben a cikkben megválaszolja ezeket a kérdéseket.

A PLUSZ EGY
Nézd, itt mutatunk egy teljes napot a vegetáriánus étrendünkből!