Kijelentkezett felhasználó kép

Melyik a te edzettségi szinted?

Melyik a te edzettségi szinted?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Ha egy 5-ös fokozatú skálán kell elhelyezni az edzettségi szinted egy számodra idegen terepen, jogosan tárod szét a karod, amikor el kell döntened melyik erősségű tornát válaszd. A következőkben megpróbáltam meghatározni az egyes szintek közötti eltéréseket, illetve az azonos szinten álló programok közti lényegi különbségeket is megmutatom. Remélem sikerül segítenem a választásban!

BABAVÁRÁS ALATT

A kezdetek...ha várandós kismama vagy, akkor a TRIMESZTER programunkat ajánlom neked, ahol terhességi hetekre bontva tudsz bekapcsolódni az edzésekbe, rengeteg háttérinformációval, a szülést lelkileg és testileg is megtámogató videókkal, cikkekkel. (Ha a szülés témakörében szeretnél bővebben tájékozódni, edzések nélkül, akkor neked készült az ANYASTART SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMUNK).

A nulla és az egyes szint között helyezkedik el a GYERMEKÁGYI TORNA TANFOLYAMUNK, amit azoknak ajánlok, akik szeretnék a szülés után közvetlenül elkezdeni regenerálni a testüket. Ebben a szakaszban csupa kíméletes; a gát-, a császárheg és általában a medencefenék területére fókuszáló tornákra kell számítanod. Ezt egészíti ki a hát- és törzsizomzatra koncentráló többi edzés videó, ami segít a baba cipelésétől megfáradt, fájdalmas testet erősíteni, frissíteni és kivasalni.

1.szint: REGENERÁCIÓ a belépő szint

Ez a belépő szint a Gyerünk, anyukám! világába. Nemcsak azoknak ajánljuk, akik szülés után kezdenének bele a testük “újraépítésébe” lásd SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ PROGRAM, hanem olyan nőket is ide várunk, akik jelentős súlyfelesleggel rendelkeznek vagy az életük eddigi részében nem volt szerepe az aktív mozgásnak (lásd SÚLYRAKEZDŐ), ezért fokozatosan, kíméletesen összeállított edzésterv mentén szeretnék bevezetni életmódjukba a rendszeres mozgást. A programokban szereplő edzők mind nagy odafigyeléssel állították össze az óráik anyagát, tekintettel a fenti kritériumokra. Ezen a szinten minden programunk progresszív, vagyis fokozatosan erősödnek a feladatok. Az első hetekben a törzsizomzat megerősítése a fő cél, amit a későbbiekben már kardió jellegű mozgás is kiegészít.

2.szint: START a kezdőknek

Ha kellőképpen megerősödtek a CORE (“törzs”: has-hát ülső és mélyebben található izomcsoportjai) izmaid, regenerálódott szülés után a tested és van már némi állóképességed itt a helyed. A START jelzésű programok célja, hogy tokától bokáig átmozgassanak, a fokozatosan erősödő gyakorlatokkal kíméletesen fejlesszék a törzsizmaid, formáljanak és gyengéden növeljék az állóképességet. Már itt eldöntheted melyik típusú edzések illenek hozzád jobban. Ha vannak ízületi problémáid, nem szeretsz vagy tudsz ugrálni, szökkeni, akkor az ERŐSÍTŐ sorozatot válaszd. Ha jól esik a pörgés, a megemelkedett pulzusszám, akkor az ALAKFORMÁLÓ termékcsalád lesz a te kedvenced. Utóbbiban ne számíts klasszik aerobik típusú “ugrálásra”, edzőink ebben az esetben is korszerű gyakorlatokkal és edzéstervekkel hatnak a kardiovaszkuláris rendszeredre, még akkor is amikor azt hinnéd, nem az történik ;)!

3.szint: PLUSZ a középhaladóknak

A START szintről érkezők meglévő tudására építenek a PLUSZ szinten lévő órák, de minden esetben 1-2 hetes felzárkózási lehetőséget hagynak a később becsatlakozóknak. Ezen a szinten a legnehezebb megtalálni az egyes edzések nehezségi fokát, hiszen egyszerre kell, hogy motiváljanak, egyúttal kihívást is jelentsenek a fejlődésed érdekében. Előfordulhat, hogy egyes edzések könnyebben, míg mások nehezebben mennek majd, ez ne tántorítson el. Ezen a szinten fogsz tudni magadról képet alkotni, milyen gyakorlatok okoznak problémát, mik a gyenge pontjaid és mik az erősségeid. Ha úgy érzed, van még hova fejlődni ezen a szinten, maradj és ismételj vagy próbáld ki a többi programot ezen a szinten. Az ALAKFORMÁLÓ PLUSZ dinamikus, zsírégető, intenzív és pörgős órákkal vár, de ha a core izomzat erősítésével mennél tovább ugrálásmentesen, akkor a PILATES PLUSZ is remek választás lehet.

4.szint: EXTRA a haladóknak

Ha biztonsággal túl vagy a PLUSZ szinten lévő programokon, nem okozott extra terhelést az órák elvégzése, akkor ideje továbblépni erre a szintre. A négyes erősségű edzések már nem kímélnek. Építenek a meglévő edzettségedre, fittségedre. A cél, hogy kilépj a komfortzónádból és feszegesd a határaidat, például az ALAKFORMÁLÓ EXTRA tornaprogrammal.

5.szint: NINJA az amazonoknak

Ha a négyes erősségű órákban már nem találsz kihívást, nem érzed úgy, hogy a fejlődésed szolgálják, akkor válaszd a NINJA szinten lévő órákat. Itt az abszolút alakformálás van előtérben, fókuszálhatsz külön a problémás területekre. Van külön hasizom fókuszú program (SZUPERHAS), illetve popsikerekítő/feszesítő nyolc hetes kurzus is (POPSIZOM). Ha az egész tested szeretnéd formálni, egyúttal az állóképességed és izomerőd növelni, akkor az ALAKFORMÁLÓ NINJA PROGRAM lesz a te edzésterved.